Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Photogifts review: Foto op aluminium

27 maart 2015 door

Photogifts review: Foto op aluminium We hebben twee foto’s op aluminium ontvangen van Photogifts om hier een review van te schrijven. In dit artikel delen we onze ervaringen met de print. We hebben de foto beoordeeld op kleurechtheid, scherpte van de print, structuur van het aluminium en de afwerking.

Kleur van de foto

De kleuren bij een foto op geborsteld aluminium zijn altijd een lastig punt om te beoordelen. Lichtinval en kijkhoek hebben namelijk een grote invloed op de kleuren. Bekijk je de foto recht van voren en komt het licht vanaf achter, dan zijn de kleuren het meest realistisch. Bekijk je de foto van de zijkant met dezelfde lichtinval, dan zijn de kleuren iets fletser en zie je het aluminium duidelijker terug in de witte delen van de foto.

Photogifts review kleurenfotoEen kleurenfoto op aluminium

Photogifts is er zeer goed in geslaagd om de kleuren realistisch te printen. Dat is op zich al knap, want de foto die we hebben gebruikt voor deze print brengt wat uitdagingen met zich mee. Dit komt doordat de kleuren dicht bij elkaar liggen en het blauw van de lucht heeft een enorm verloop erin zitten. Bij aluminium zou dit geen problemen moeten opleveren, omdat het een glad materiaal is en de kleur geprint zou moeten worden zoals dat op de foto ook zichtbaar is. Bij Photogifts is dit zeer goed gelukt.Alle kleuren komen overeen met de kleur van de originele foto. Dat zie je vooral terug in de lucht. Het verloop van de blauw-paarse lucht is erg mooi en zeer realistisch. Ook het oranje van de gebouwen aan de rechterkant is precies zoals dat op de originele foto te zien is.

De zwart-wit foto op aluminium

Bij een zwart-wit foto is het enorm belangrijk dat het zwart ook daadwerkelijk zwart is. Voor veel printbedrijven is dit een uitdaging, maar niet voor Photogifts. Vooral bij de golven rechts bovenin de foto zie je dat ze de verschillende kleurtonen goed weten te printen.

Details van de print en het kleurcontrast

De details van de print zijn erg scherp geprint. Bij de zwart-wit foto zie je dat de stenen in het water, onderin de foto, erg goed zichtbaar zijn. Toen we deze foto een tijd geleden hebben getest, bleek dat niet elke aanbieder de stenen goed kon printen. Dat is Photogifts dus wel gelukt. Bij de kleurenprint zie je ook alle details prachtig naar voren komen. Alle lijnen van de gebouwen zijn scherp geprint en ook de kleurovergangen zijn erg goed.Dat de details zo goed geprint zijn, komt onder andere doordat het kleurcontrast top is. Zeker bij zwart-wit moeten kleine kleurverschillen goed worden geprint om het geheel niet eentonig te laten ogen. Maar hier heeft deze aanbieder geen problemen mee.

Structuur van het aluminium (dibond)

Bij foto’s op geborsteld aluminium is het belangrijk dat het geborstelde effect niet de overhand krijgt op de uitstraling van de foto. Dat is nu ook niet het geval. Het aluminium is licht geborsteld waardoor het een beperkt effect heeft op de kleur en uitstraling. Als je met je hand over het dibond gaat, dan voel bijna niet dat het geborsteld is. Dit merk je dan ook wanneer je de print vanuit verschillende hoeken bekijkt. De kleuren blijven bijna gelijk en het aluminium weerspiegelt niet enorm.Wat dan wel gaaf blijft bij dibond is dat witte delen niet worden geprint en je dus echt de inkt op het aluminium voelt liggen.

Photogifts review effect aluminiumAfwerking van de foto op dibond

De afwerking van de foto op dibond is erg netjes gelukt. De randen zijn netjes gepolijst en zijn dus niet meer scherp. Aan de achterzijde zijn twee horizontale profielen aangebracht zodat je de print eenvoudig kan ophangen, dus dat is ook top.

Een kleurenfoto of een zwart-wit foto?

Dan nog wat advies over het type foto dat je het beste op aluminium kan printen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de kleurenfoto. De belangrijkste reden hiervoor is dat het geborstelde aluminium de kleuren erg mooi tot hun recht laat komen. Elke keer dat het licht er anders op valt, ziet de foto er net wat anders uit en dat is toch wel erg mooi. De zwart-wit foto is zeker niet lelijk, maar de witte delen komen waarschijnlijk beter tot hun recht op wit aluminium.

Onze conclusie

De belangrijkste conclusies van onze Photogifts review zijn hieronder bij elkaar gezet.
  • De kleuren van de foto op geborsteld aluminium zijn zeer realistisch, zowel voor zwart-wit als kleur
  • De details zijn erg scherp genoeg geprint
  • Het kleurcontrast is erg goed gelukt. Alle kleuren springen van de foto.
  • De structuur van het geborstelde aluminium geeft een prachtig effect op de foto
  • De afwerking van het dibond is top. Netjes gepolijste randen
  • De uitstraling van de foto aan de muur is super. Van een afstand is het echt een eyecatcher
Wil je zelf een foto op aluminium bestellen bij Photogifts? Ga dan naar de website.

Video review - foto op geborsteld aluminium van Photogifts

http://youtu.be/hM2WcOPqvwg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *