Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Print Things review – foto op plexiglas

25 juni 2015 door

Print Things review – foto op plexiglas We hebben twee foto’s besteld bij Print Things om een review over te schrijven, een foto op plexiglas en een foto op aluminium. In dit artikel lees je meer over onze ervaringen met de foto op plexiglas. We hebben de print beoordeeld op kleurechtheid, scherpte van de print, effect van het plexiglas en de afwerking.

Kleur van de foto en contrast

foto op plexiglas review print thingsDe foto die we voor deze review hebben gekozen heeft twee uitdagingen:
  1. De paarse kleur van de strik en de veer
  2. De oranje kleur van de hoed
Als je kijkt naar het eerste punt, dan zie je dat Print Things erin is geslaagd om deze kleur goed te printen. Het paars komt overeen met het origineel en springt echt van de foto af. Het tweede punt is iets minder gelukt. Het oranje in de print is wel goed gelukt, maar het lijkt erop alsof er een klein beetje contrast mist. De rand van de hoed wordt hierdoor net iets witter, dan de originele foto.De algemene uitstraling van de kleuren is wel erg goed gelukt. Als je de foto uit de verpakking haalt, zie je mooie kleuren die goed zijn geprint. Ondanks dat er iets contrast mist. Op de achterzijde is een witte backing aangebracht waardoor het wit zichtbaar is. Dat komt de kleuren echt ten goede.

Scherpte van de print

De scherpte diepte verhouding in de originele foto brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Print Things is hier goed mee omgegaan. De focus van de foto ligt op de paarse veer en de tas. Deze delen zijn echt enorm scherp geprint. Je kan nog net niet de veertjes tellen.Daarnaast zijn ook andere delen scherp afgedrukt. Zo zie je bij de contouren van de stenen geen verloop, maar duidelijke randen.

Effect van het plexiglas

Plexiglas heeft twee kenmerken:
  1. Het geeft de foto meer diepte
  2. Het zorgt voor spiegeling
Print Things kiest voor plexiglas van 5 mm dik en dat geeft precies de diepte die je verwacht. Het formaat van deze print is 20x30 cm en met deze dikte krijgt de foto een soort 3D effect. Wat betreft de spiegeling, zie je bij Print Things hetzelfde als bij andere aanbieders. Als de zon in de foto schijnt, dan spiegelt het materiaal behoorlijk. Ons advies is daarom ook om dergelijke foto’s wat verder van een raam op te hangen.

Afwerking van het plexiglas

foto op plexiglas review hoekjeDe afwerking van het plexiglas is erg goed gelukt. De randen zijn netjes gepolijst en de hoekjes zijn netjes afgerond. Zo zitten er geen scherpe randen meer aan de print.Als je een foto op plexiglas bestelt, houd er dan rekening mee dat het materiaal zelf snel stof aantrekt. Er zit een beschermlaag op zodat daar zoveel mogelijk stof wordt opgevangen. Haal deze er ook echt pas vanaf zodra je de print op gaat hangen.

Onze conclusie

De belangrijkste conclusies van onze Print Things review zijn hieronder bij elkaar gezet.
  • De kleuren van de foto op plexiglas zijn zeer realistisch geprint
  • De details zijn erg scherp geprint
  • Het kleurcontrast is iets aan de lichte kant, maar de kleuren blijven wel erg mooi
  • De afwerking van het plexiglas is zeer goed (gepolijst en afgeronde hoeken)
  • De 5 mm diepte geeft een licht 3D effect aan de foto
Wil je zelf een foto op plexiglas bestellen bij Print Things? Ga dan naar de website.Zelf ervaringen met Print Things? Laat het hieronder weten!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *