Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Printen van een foto op hout, welke uitdagingen komen daarbij kijken?

7 april 2014 door

Printen van een foto op hout, welke uitdagingen komen daarbij kijken? Afgelopen week hebben we de mensen van FotoOpHout geïnterviewd. Lees hieronder welke uitdagingen zij tegenkomen bij het printen van een foto op hout.

Wanneer zijn jullie begonnen met foto’s op hout drukken?

De website www.fotoophout.nl is live gegaan op 12 september 2013. Daarvoor hebben we er natuurlijk de nodige voorbereidingstijd in gestoken. We hebben uitvoerig getest met de verschillende soorten hout en alles wat er bij komt kijken. Je moet het goed hout hebben, whitewash kun je op veel verschillende manieren aanbrengen en hout is natuurlijk een natuurproduct, dus dat werkt.

Waarom is er gekozen voor vurenhout en larikshout?

Er is gekozen voor vuren, omdat deze houtsoort mooi licht van kleur is. En je weet, bij het printen is de ondergrond altijd wit. Witte inkt bestaat namelijk niet. Vuren hout geeft daarom mooi kleuren, ook wanneer je print zonder eerst whitewash te gebruiken. Lariks hout hebben we gekozen, omdat deze houtsoort geschikt is voor buiten gebruik. Deze houtsoort heeft minimale werking onder de verschillende weersomstandigheden.

Foto op houtKomen er nog andere houtsoorten bij?

We bieden op dit moment ook al multiplex aan. Dat is een plaat uit 1 stuk. Het is de goedkoopste vorm van foto op hout die wij aanbieden. In de nabije toekomst gaan we ook foto op steigerhout aan ons assortiment toevoegen.  

Waarom is een foto op hout pas sinds kort mogelijk, komt dat door nieuwe printtechnieken of is daar een andere reden voor?

Ik denk dat dat puur toeval is. De markt moet er ook aan toe zijn en je had natuurlijk de foto op canvas die enorm populair was en is. Mensen zijn nu wel op zoek naar iets nieuws en de foto op hout beantwoordt die vraag.

Hoe zorgt FotoOpHout ervoor dat de kleuren goed tot hun recht komen?

Door wat ik in het antwoord bij vraag 1 heb gezegd. Wij hebben uitvoerig getest en geëxperimenteerd.  Daarbij komt natuurlijk onze jarenlange ervaring in de canvas, glas en overige producten die wij beprinten enorm van pas.

Foto op hout zwart witIn hout zitten noesten, hoe gaat FotoOpHout hier mee om?

Ten eerste kiezen wij voor de hoogste kwaliteitsklasse hout. Dat betekend dat er automatisch al minder noesten in zitten. Ten tweede werk je met whitewash de noesten bijna helemaal weg en komen ze nog subtiel naar voren. Mocht er onverhoopt een noest op een storende plek, bijvoorbeeld een oog zitten, dan keuren wij de plaat af en maken deze opnieuw. Wanneer een klant ervoor kiest om zonder whitewash te printen, dan is het juist de bedoeling dat er noesten zichtbaar in de foto zijn.

Zijn er bewerkingen van het hout nodig voordat erop geprint kan worden?

Ja, maar dat laten wij aan onze houtleverancier over. Het enige wat we zelf doen is het op maat zagen van het hout.

Foto op vurenhoutWelke uitdagingen zijn er nog meer bij het printen op hout?

Eerder zei ik al dat hout werkt. Het moeilijkste bij het printen van hout is, dat niet alle planken even recht en hoog zijn. Hierdoor heb je kans dat de printkoppen er tegenaan komen.

Hoe lang blijven de kleuren er goed uitzien? Hoe lang heb je plezier van een foto op hout?

De foto op hout die je bij www.fotoophout.nl bestelt blijft jarenlang goed. Net als bij de foto op canvas van ons zusterbedrijf www.canvascompany.nl. Er kwam hier laatst een vrouw met haar foto op canvas van 9 jaar geleden, die zag er nog steeds mooi uit.

Wat is de kracht van FotoOpHout? Kortom, waarom zouden mensen bij jullie bestellen?

In de eerdere punten beschreef ik al, dat wij uitvoerig  getest hebben en dat we samen met onze ervaring voor een super product hebben gezorgd. De kleuren kunnen niet scherper en het gebruikte hout is van de hoogste kwaliteit. Daarnaast bieden wij de allerbeste service. Mocht een klant, om wat voor reden dan ook, ontevreden zijn, dan doen wij niet moeilijk over het maken van een nieuwe. Dat lijkt mij wel wat waard.

Wist u dat?

Foto op hout onder de naam www.lieblingsfoto.de ook al actief is op de duitse markt.logo FotoOpHout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *