Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

[REVIEW] Albelli Foto op Plexiglas

15 april 2016 door

[REVIEW] Albelli Foto op Plexiglas Wij zijn benaderd door Albelli om reviews te schrijven over hun producten.Dit keer een review over een foto op plexiglas. Hierin lees je onze ervaringen met het bestellen van de foto, de levering hiervan en de kwaliteit van de print.Is een foto op glas van Albelli de juiste keuze voor jouw mooiste foto?Lees verder om te zien wat ons opviel…

Gebruiksvriendelijkheid website en bestelproces

De gebruiksvriendelijkheid van zowel de website als het bestelproces is altijd een punt dat we meenemen in onze beoordeling.De score van Albelli zie je hieronder.
 • Editor online- Zeer gebruiksvriendelijk
 • Responsive website (mobiel vriendelijk) - Ja
 • Snelheid – snel
 • Voorbeeld opties- Aanwezig
 • Duidelijk bestelproces – Zeer duidelijk
 De website van Albelli is erg duidelijk en makkelijk in gebruik.Deze gebruiksvriendelijkheid zien we ook terug in de online editor. De editor is overigens niet erg uitgebreid. Wel kun je voorbeeldfoto’s bekijken om je te helpen bij het kiezen van een formaat.De editor geeft ook duidelijk opties, zoals een uitsnede van je foto toepassen. Deze optie werkt minder goed op de mobiele app van Albelli. albelli_foto_op_glas_review_7

Levering en verzendkosten

Albelli heeft een gemiddelde levertijd van 5 werkdagen.Het printen van de foto op glas duurt maximaal 4 werkdagen. Daarnaast worden 1 à 2 dagen gerekend voor het thuis leveren van je foto.De verzendkosten bij deze aanbieder zijn € 4,95.Albelli biedt geen optie tot spoedlevering.Om de geleverde foto zit een stevige verpakking met extra bescherming om de hoeken van de foto. Het openen van de verpakking gaat makkelijk door middel van een scheurstrip. De score van deze aanbieder op onze punten is als volgt:
 • Levertijd - 5 werkdagen – gemiddeld ten opzichte van andere aanbieders
 • Kwaliteit van de verpakking – Goed

Kleur van de foto

We zijn blij verrast over de kleur van onze foto op plexiglas. De kleuren zijn zeer realistisch.Dit komt vooral naar voren in de oranje kleur die zo goed als gelijk is aan de kleur van de bestelde foto.Ook het rood van de schoen is echt rood. Wanneer we dit vergelijken met andere ondergronden zoals forex of aluminium, geeft de foto op plexiglas de rode kleur het best weer.Over het algemeen is een foto op plexiglas iets donkerder dan het origineel doordat Albelli gebruik maakt van een donkere backing. Ook bij de door ons bestelde foto zie je dit effect.

Details van de print en het kleurcontrast

Plexiglas is een harde vlakke ondergrond. Dit maakt het voor aanbieders makkelijker een foto scherp te printen.De print die wij van Albelli ontvangen is enorm scherp. Dit is te zien bij de nerf van de bladeren en bijvoorbeeld het wit van de muts.Het kleurcontrast van de foto op plexiglas is mooier en duidelijker dan bij andere ondergronden. Vooral bij de sjaal en het shirt zie je een duidelijk contrast tussen de kleuren.

Het effect van plexiglas op de foto

De ondergrond plexiglas geeft diverse effecten mee aan je foto. Dat je foto iets donkerder wordt, hebben we al genoemd. Daarnaast zijn er nog twee effecten om rekening mee te houden.Je plexiglas ondergrond waarop geprint wordt is 5 millimeter dik. Dit geeft een gevoel van diepte aan de afgedrukte foto.Plexiglas geeft meer spiegeling dan andere materialen waarop gedrukt wordt. Dit is te vergelijken met het effect van het glas van een fotolijst.

Afwerking van de foto

Natuurlijk kijken we ook voor je naar alle extra’s die een aanbieder voor je doet. Hieronder kun je zien wat je van Albelli kunt verwachten:
 • Er wordt een gratis ophangsysteem bijgeleverd.
 • Het ophangsysteem is al aangebracht aan de achterzijde van je foto, zowel in het midden als aan de rechterkant.
 • Aan de onderzijde zitten twee afstandhouders bevestigd zodat je foto automatisch recht tegen de muur hangt.
 • Op de achterzijde van je foto zit een groene sticker om aan te geven dat de kwaliteit van je foto is gecontroleerd. Wij kunnen natuurlijk niet nagaan of deze controle ook echt is gedaan.
In tegenstelling tot andere aanbieders maakt Albelli gebruik van een donkere backing. Hierdoor is het mogelijk het ophangsysteem en de afstandhouders te bevestigen zonder dat deze zichtbaar zijn.albelli_foto_op_glas_review_13Veel aanbieders ronden de hoekjes van het plexiglas iets af waardoor deze minder scherp zijn. Albelli doet dit niet. Wat ons betreft is dat een klein verbeterpuntje.albelli_foto_op_glas_review_12

Bestelopties

Albelli scoort wat ons betreft gemiddeld op het onderdeel bestelopties.De editor is gebruiksvriendelijk maar biedt niet veel opties.Met 15 formaten biedt Albelli niet heel veel keuze. Gelukkig leveren ze wel de meest bestelde formaten zoals 60x80 cm, 40x60 cm, 20x30 cm en veel vierkante formaten.De optie om een fotocollage te maken in de editor werkt erg goed. Wij vinden dit zeker een pluspunt.

Hoe zit het met de klantenservice?

Albelli geeft aan 100 % tevredenheidsgarantie te geven.Het door ons bestelde product gaf geef problemen. We vertrouwen erop dat ze in het geval van foutjes alles doen om hun klanten te helpen.In contact komen met de klantenservice van Albelli kan op veel manieren:
 • E-mail
 • Telefonisch, met de optie dat ze je terugbellen
 • Live chat op de website
 • Whatsapp

Onze conclusie

In deze review van Albelli van een foto op plexiglas hebben wij gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van zowel de website als de editor, levering van de foto, kwaliteit en kleur van de print, de afwerking van het product en de klantenservice van Albelli.Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste gegevens en conclusies:
 • Albelli heeft een duidelijke website
 • De editor is zeer gebruiksvriendelijk
 • De fotocollage optie in de editor werkt erg prettig
 • De verzendkosten zijn € 4,95
 • De levertijd van je print is +/- 5 werkdagen
 • De details zijn erg scherp geprint
 • De kleur is realistisch maar iets donkerder dan origineel
 • Het kleurcontrast is zeer goed
 • Je foto is goed en stevig verpakt
 • Albelli biedt veel extra’s zoals een gemonteerd ophangsysteem en afstandhouders
 • In contact komen met de klantenservice kan op veel manieren
Wij zijn erg tevreden met het resultaat van de door ons bestelde foto op plexiglas.Om deze reden staat Albelli in onze foto op glas top 5. Hier vind je ook de laatste kortingscode!

Zelf een Foto op Glas bij Albelli?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Albelli.nl of Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *