Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Review Kruidvat: Foto op canvas

4 december 2015 door

Review Kruidvat: Foto op canvas Vergelijk Canvas heeft van Kruidvat het verzoek gekregen om een review te schrijven over een foto op canvas.Nu hebben we al veel ervaring met andere aanbieders, dus we waren erg benieuwd naar de resultaten.We kunnen je nu al zeggen dat ze ons zowel positief als negatief hebben verrast…Lees vooral verder om hier meer te weten over te komen.

De kleur van de canvas foto bij Kruidvat

Een van de belangrijkste aspecten van een review is natuurlijk de kleur van de canvas foto.Zijn deze realistisch?Of zijn ze compleet mislukt?
Standaard staat de optie ‘Beeld optimaliseren in lab’ aan. Wij hebben deze aan laten staan, maar bedenk wel dat je dan minder invloed hebt op het eindresultaat!
In de foto die we hebben gebruikt, zitten niet enorm veel kleuren, dus dan ben je extra kritisch op de kleuren die er wel in zitten.Wat ons opvalt, is dat de foto over het algemeen wat geler is uitgevallen dan het origineel.Dat zie je terug in de groene achtergrond, maar vooral in de manen van de zebra.De manen zijn aan de bovenkant meer oranje dan het origineel. Maar ook in de oren zie je meer gele gloed dan in het origineel.De zwarte delen zijn daarentegen een stuk beter afgedrukt. Ze zijn niet zo zwart als het origineel, maar dat is ook erg lastig.Kortom, de foto is iets geler. Maar nog steeds erg realistisch. Kruidvat canvas review kleuren

Details van de canvas print en het kleurcontrast

De foto die we hebben gebruikt heeft een formaat van 4320x3240 pixels en hebben we op een canvas laten afdrukken van 80x60 cm.
De foto is geprint op 137 DPI (voor wie hier meer over wilt weten, lees: Is de kwaliteit van de foto voldoende). Wat net te weinig zou zijn.
137 DPI  is eigenlijk net te weinig voor dit formaat, maar we wilden het toch proberen.Kijkend naar het eindresultaat, kunnen we wel zeggen dat Kruidvat ons heeft verbaasd. De details van de foto zijn erg goed geprint.Dit zie je vooral terug bij de snorharen en de manen. Deze zijn niet geblokt. Je ziet de pixels alleen als je echt dichtbij komt.

Het kleurcontrast

Een lastig punt bij foto afdrukken is vaak het kleurcontrast. Nu zitten er weinig moeilijkheden in deze foto. Er zit bijvoorbeeld weinig kleurverloop in de zwarte strepen en er is ook geen lucht zichtbaar (die is vaak het moeilijkste af te drukken).Kruidvat heeft deze foto afgedrukt met een prima kleurcontrast.In de scherpe delen van de foto zie je duidelijk onderscheid en lopen de kleuren netjes over.

Een zeer fijne canvasstructuur

Kruidvat maakt gebruik van canvas met een zeer fijne structuur.Hierdoor zie je bijna geen honingraatstructuur terugkomen.Het canvas is niet enorm glad waardoor de inkt er iets dieper intrekt.De print heeft daardoor een meer traditionele uitstraling.

Zelf een foto op canvas bij Kruidvat?

Kijk dan snel op de website van Kruidvat voor de laatste aanbiedingen!Ga naar Kruidvat.nl

Een klein foutje in de afwerking

Kruidvat canvas review foutjeOver het algemeen is de afwerking van het canvas dik in orde.Aan de achterzijde zijn de randen netjes afgesneden.De hoeken zijn goed omgevouwen.Helaas is er wel een klein foutje gemaakt.In de hoek linksboven is het canvas namelijk licht beschadigd.Het lijkt alsof het canvas iets te strak over de latten is gespannen. Er is in ieder geval een verticale streep te zien, zonder kleur.Dat is echt zonde, want verder ziet de canvas print er erg netjes uit.

Onze conclusies uit de review van Kruidvat

Hierboven hebben we gekeken naar de kwaliteit van de kleur, scherpte van de print en de afwerking van Kruidvat. Maar we kijken bij Vergelijk Canvas verder dan alleen het resultaat. Hieronder hebben we in het kort nog een aantal positieve en minder positieve punten op een rijtje gezet.

De positieve ervaringen met Kruidvat

 • Collages maken (ook met designs); in vaste formats kan je eigen foto’s positioneren om een leuke fotocollage te maken.
 • Lijsten toevoegen; Kruidvat biedt de mogelijkheid om baklijsten toe te voegen aan je canvas. Zo lijkt het nog meer op een schilderij.
 • Tekst toevoegen; Kruidvat is een van de weinige aanbieders waar je tekst kan toevoegen aan je foto.
 • Beeldbank met foto's; heb je zelf geen geschikte foto? Dan kan je gebruik maken van de beeldbank. Voor deze foto’s moet je wel betalen.
 • Voorbeeld met woonkamer setting; zie ook hieronder. Kruidvat biedt de mogelijkheid om een voorbeeld van je foto in een woonkamer setting te zien. Een leuke extra optie.

De minder positieve ervaringen met Kruidvat

 • Standaard beeld optimaliseren in lab; deze optie staat standaard aan. Voor veel mensen is dit prima, maar je moet dit wel even weten.
 • Randen niet onbedrukt laten; je kan de randen niet onbedrukt laten. Je kan dus nooit de volledige foto op de voorkant krijgen.
 • Onduidelijk wat om de rand heen valt; in de editor is het niet helemaal duidelijk welk deel om de rand heen valt. Dit is bij andere aanbieders beter zichtbaar.
 • Verplicht een account aanmaken; wij zijn geen fan accounts aanmaken, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Bij Kruidvat ontkom je er in ieder geval niet aan.
 • VISA als standaard betaalmethode geselecteerd; nadat je je gegevens hebt ingevuld, staat VISA als standaard betaalmethode geselecteerd. Wij hadden dit niet door en gingen dus door naar VISA. Terwijl de meeste mensen toch via iDeal betalen.
 • Betaling via een pop-up die standaard geblokkeerd is in browser; de pop-up voor je betaling wordt standaard geblokkeerd. Dus kan je niet betalen voordat je de instellingen hebt gewijzigd en dan moet je ook nog het scherm verversen.

Zelf een foto op canvas bij Kruidvat?

Kijk dan snel op de website van Kruidvat voor de laatste aanbiedingen!Ga naar Kruidvat.nl of bekijk onze Canvas foto top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *