Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Tips voor de mooiste foto op aluminium

21 september 2017 door

Tips voor de mooiste foto op aluminium Met een foto op aluminium, ook wel een foto op dibond genoemd, creëer je een moderne look in je huis die prachtig blijft om naar te kijken. Aluminium geeft een speciaal effect aan de foto en daarnaast presenteer je deze in een strak design, je hebt geen fotolijst meer nodig! In dit blog geven we je een aantal voordelen en handige tips voor de mooiste foto op aluminium...

Wat zijn de voordelen van een foto op aluminium?

 • De foto wordt erg scherp geprint: Vooral wit aluminium wordt vaak in musea gebruikt om foto's te presenteren. Waarom? De toplaag is zo glad dat foto's daar perfect en scherp op geprint kunnen worden.
 • Realistische kleuren: De inkt trekt niet in het materiaal.
 • Uitstraling van de foto is afhankelijk van de kijkhoek: De toplaag spiegelt namelijk waardoor de foto er, afhakelijk van de lichtinval, anders uitziet.
 • Spiegeling is minder dan bij een foto op glas
 • Is geschikt voor buiten

Wit of Geborsteld Aluminium

Wanneer je een foto op aluminium gaat afdrukken kun je kiezen tussen een witte ondergrond of een geborstelde grijze (RVS) ondergrond. Deze twee manieren van afdrukken zorgen allebei voor een heel ander effectWit Aluminium:
 • Heldere weergave van je foto
 • Gladde en strakke ondergrond
 • Geen zichtbare structuur door de foto
Geborsteld Aluminium: 
 • Ruwe ondergrond
 • Geeft een stoer, ruw en levendig effect aan de foto
 • Duidelijke aluminiumstructuur zichtbaar (en voelbaar) door de foto (RVS look).

Zwart Wit foto op aluminium

zwart wit foto op aluminiumFoto's met een scherp zwart-wit contrast maken optimaal gebruik van het spiegelende effect van het aluminium. In bovenstaande foto gaat het om een geborstelde aluminiumplaat. De witte delen in de foto nemen de eigenschappen van de geborstelde plaat aan, omdat deze delen niet geprint worden. De witte delen spiegelen licht en de structuur van de plaat komt hierop erg goed naar voren.
TIP: een zwart-wit foto komt nog beter tot zijn recht op geborsteld aluminium
Bekijk deze video om het effect van de zwart-wit foto op aluminium nog duidelijker te zien:

Kleurenfoto op aluminium

kleurenfoto op aluminiumOok kleurenfoto's worden kleurecht en scherp geprint op aluminium. In bovenstaande foto zie je een kleurenfoto op een geborstelde aluminiumplaat. Het effect van de lucht is perfect geprint  en ook de flatgebouwen zien er erg realistisch uit.
TIP: Een kleurenfoto komt nog beter tot zijn recht wanneer je deze afdrukt op wit aluminium
Door de gedetailleerde en kleurechte weergave komen kleurenfoto's nog meer tot hun recht op wit aluminium. Vooral foto's met lichte kleuren worden mooi getoond en komen dus het beste tot hun recht.

Je eigen Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Fotocollage op aluminium

Kun je niet kiezen welke foto je wilt afdrukken op aluminium? Kies er dan voor om een fotocollage op aluminium te maken! Een fotocollage op aluminium biedt veel voordelen:
 • Je hoeft niet te kiezen tussen je favoriete foto's, op deze manier kun je ze heel mooi bundelen.
 • Met een fotocollage kun je echt een verhaal vertellen, plaats bijvoorbeeld meerdere trouwfoto's in de collage. In één oogopslag kun je dan weer even terugdenken aan die mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *