Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Voor een modern interieur: foto op aluminium

3 juni 2014 door

Voor een modern interieur: foto op aluminium Een foto kan tegenwoordig op meerdere ondergronden worden afgedrukt, zoals fotopapier, hout en canvas. Maar houd je van een strak, industrieel en modern interieur dan voegt geen van deze ondergronden echt iets toe aan de stijl. Wil je een echte eyecatcher in een modern interieur? Lees hier dan meer over de kenmerken en mogelijkheden van een foto op aluminium.

Sterk en toch licht van gewicht

De aluminium plaat die ook voor het afdrukken van foto’s wordt gebruikt, wordt meestal dibond genoemd. Dibond is een composiet materiaal bestaande uit een zwart gekleurde lichte polyethyleenkern en sterke aluminiumlagen aan de buitenzijde. Deze combinatie zorgt voor een zeer sterk en vormvast materiaal dat ook in de vliegtuigindustrie wordt gebruikt. Een foto op aluminium is uv-bestendig en weerbestendig en dus geschikt voor elke ruimte binnen en buiten. Omdat dibond erg licht van gewicht is, is deze ondergrond ook ideaal voor grote formaten.Alu wit detail

Geborsteld of wit aluminium?

Afhankelijk van het effect dat je aan je foto wilt geven, is er keuze uit twee soorten aluminium ondergrond: geborsteld of wit. Een ondergrond van geborsteld aluminium zorgt voor een ruw en levendig effect. Alles wat op de foto wit is, krijgt door de aluminium ondergrond een spiegelend effect. Hoe de foto overkomt, is dan ook afhankelijk van de kijkrichting en het omgevingslicht. Bij een witte aluminiumplaat als ondergrond is de foto is volledig zichtbaar vanuit elke kijkrichting. Wit aluminium geeft een natuurlijk en helder effect. Op welke ondergrond je keuze valt, is vooral een kwestie van smaak en van welk effect je mee wilt geven aan je foto.

De foto

Natuurlijk mag je zelf beslissen welke foto je op aluminium af laat drukken. We geven echter graag wat tips over het onderwerp. Door de strakke en industriële uitstraling is aluminium een perfecte ondergrond is voor foto’s van auto’s, motoren en techniek, zwart/wit foto’s en van foto’s met moderne architectuur en design als onderwerp.Foto op Aluminium wit vs geborsteldNaast wit en geborsteld aluminium is het ook mogelijk om je foto af te laten drukken op aluminium voorzien van fotopapier (fineart). De foto krijgt zo geen effect mee van de aluminium ondergrond maar behoud wel de voordelen van het sterke materiaal.

Aanbieders van een foto op aluminium

Een foto op aluminium laten drukken, kan inmiddels bij veel aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan PosterXXL en Fotogeschenk. PosterXXL biedt alledrie de besproken ondergronden. Fotogeschenk raden we aan wanneer je een foto op groot formaat wil afdrukken.De mogelijkheden om een bijzondere foto af te laten drukken op een luxe en duurzame ondergrond zijn tegenwoordig eindeloos. Van canvas tot forex, van glas tot hout,  er is keuze genoeg. Wil je van jouw foto een uniek stuk maken in een modern interieur dan is aluminium een perfecte en betaalbare manier om dit te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *