Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op bamboe wat is het effect?

27 augustus 2014 door

Foto op bamboe wat is het effect? We hebben al verschillende ondergronden mogen testen bij Vergelijk Canvas, maar nog nooit een foto op bamboe. Deze houtsoort is relatief nieuw en wordt maar door één aanbieder op deze manier aangeboden en dat is Timberprint. Timberprint is dé aanbieder als het gaat om foto's op hout. In een eerder artikel heb je al kunnen lezen dat ze helemaal gek zijn van hout en dat zie je terug in dit product.

Waarom een foto op bamboe?

Op de site van Timberprint staat:
"Een foto op bamboe is zoveel meer dan enkel een foto op hout. Een foto op bamboe raakt je, vanwege het gewicht van het hout (30x30 weegt 3kg) brengt BamboeBlock de emotie van de foto over zoals geen andere houtsoort dit kan."
Een prachtige marketing tekst natuurlijk, maar is dit ook echt het geval. Tja, eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Als je het blok vasthoudt, dan heb je het gevoel dat je iets moois in handen hebt. De satijnen laag waarover ze het hebben op Timberprint.nl is duidelijk te zien/voelen. En waarom dan specifiek bamboe? Waarschijnlijk omdat de kleuren op deze houtsoort veel beter tot hun recht komen. Die zijn namelijk veel helderder dan elke andere houtsoort die we hebben gezien.

De kleuren knallen van het hout

Voor deze review hebben we gekozen voor een kleurrijke foto, omdat bamboe hier uitermate geschikt voor schijnt te zijn. De verwachtingen waren vooraf dan ook behoorlijk hoog. Na het eindresultaat gezien te hebben, kunnen we wel zeggen dat onze verwachtingen zijn uitgekomen. De kleuren knallen echt van het hout. Het rood van de watermeloen is zo helder dat je bijna niet gelooft dat het op hout is afgedrukt. Vooral in vergelijking met eerdere foto's die we hebben gezien, zijn deze kleuren veel mooier. Bovendien zien ze er bijna net zo uit als op het scherm.

Afwerking en details zijn prachtig

Bamboe heeft van nature een dichte houtstructuur. Daardoor kan de inkt beter op het hout worden geprint en dat zie je. Als je kijkt naar de schil van de watermeloen, dan zie je dat er een scherpe lijn is geprint. Bij andere houtsoorten vervagen zulke lijnen erg snel, maar op bamboe dus niet. Doordat de kleuren realistischer zijn geprint, lijkt het alsof de haren van het meisje minder duidelijk zijn geprint (zeker in vergelijking met de foto op berkenhout). Als je dan naar het origineel kijkt dan zie je dat dit niet het geval is.De afwerking van het bamboeblok is ook netjes gedaan. Als je over vier centimeter dikke rand gaat met je vingers dan wisselen gladde en ruwe oppervlaktes elkaar af. Zo voelt het alsof je het originele bamboe in je handen hebt.

Subtiele houtstructuur - unieke uitstraling

De klassieke "knopen" van bamboe zie je terugkomen in de foto. Dit zijn namelijk wat dikkere verticale strepen zoals je hieronder in de foto's kunt zien. Dit geeft de foto echt een unieke uitstraling. Doordat Timberprint eerst een witte, licht-transparante laag over het hout print en dan pas de kleuren zie je de houtstructuur nog goed naar voren komen. Het is echter niet storend, maar juist erg mooi subtiel. Vooral in de lichte lucht zie je de houtstructuur goed terugkomen. Anders dan bijvoorbeeld bij vurenhout, heeft bamboe alleen maar rechte lijnen. Deze benadrukken dan ook de rechte lijnen in je foto. De horizon zoals in deze foto wordt daardoor extra sterk benadrukt.

Waar is een foto op bamboe geschikt voor?

  • Op kantoor met een mooie familie- of gezinsfoto
  • Op kantoor met een kleurrijke vakantiefoto
  • Als accessoire op je dressoir met een eigen foto of juist een leuke tekst
  • Op je nachtkastje met een foto waardoor je elke nacht lekker kan slapen
  • Wat denk jij? Laat een reactie achter met je eigen tip

Onze conclusie

In hoofdlijnen komt onze conclusie op het volgende neer:
  • Bamboe geeft je foto een hele andere unieke uitstraling
  • De foto is een mooie aanvulling op een dressoir of bureau
  • Kleuren knallen echt van het hout
  • Details worden enorm scherp geprint
  • Houtstructuur is subtiel en vooral niet storend
Wil je ook een foto op bamboe bestellen? Ga dan naar Timberprint voor meer informatieWe zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt. Zou je er één op je dressoir willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *