Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op echt glas – waar kan ik dit bestellen?

28 september 2017 door

Foto op echt glas – waar kan ik dit bestellen? Ben je op zoek naar een materiaal dat je foto extra helder maakt? Een foto op echt glas geeft je foto een kristalheldere glans, briljante kleuren en zorgt voor een elegante presentatie van je mooiste momenten. Je foto krijgt een schitterend effect wanneer het licht op de zijkanten van de glasplaat schijnt. Maar wat is een foto op echt glas precies, en waar kan je dit bestellen?

Wat is een foto op echt glas?

Zoals de naam het al zegt wordt je foto op een échte glasplaat geprint. Doordat de foto op echt glas wordt geprint, krijgt je foto een kristalheldere glans en komen de kleuren van de foto erg mooi uit. Omdat de foto op echt glas wordt geprint ben je verzekerd van een hoge kwaliteit fotoprint en het zorgt ook nog eens voor een elegante presentatie van je mooiste momenten.

Foto op Diamantglas

Een foto op diamantglas wordt geprint in spiegelbeeld op 4 mm dik gehard glas. Daarnaast wordt de foto afgewerkt met een witte achtergrond. De randen van het glas zijn gepolijst, wat zorgt voor een bijzonder mooie afwerking van de foto. Een aantal eigenschappen van een foto op echt glas op een rijtje:
  • Kristalhelder veiligheidsglas
  • Eenvoudig te reinigen, ideaal voor in de keuken
  • Prachtig diepte-effect
  • Gepolijste randen
  • Bijzonder mooie afwerking
  • Geen groene gloed*
*Een foto op glas zorgt niet alleen voor een perfecte kwaliteit kleurenfoto's maar ook van zwart/wit foto's. Dit doordat er vrijwel geen groene gloed in diamantglas zit zoals bij standaard glas wel het geval is.

Het verschil tussen een foto op echt glas en een foto op plexiglas

Op internet kom je veel verschillende termen tergen als het gaat om printen op glas. Plexiglas, Perspex en acrylglas betekenen allemaal hetzelfde: het gaat om sterk, transparant plastic dat er uit ziet als echt glas, maar dat is het niet. Wat zijn nu de grootste verschillen tussen een foto op plexiglas en een foto op echt (diamant) glas?
  • Het gewicht: Het gewicht van een foto op echt glas is behoorlijk vergeleken met een foto op plexiglas. Dit geeft je wel het gevoel dat je echt iets moois in je handen hebt, maar zorg er wel voor dat je de foto stevig ophangt m.b.v. lange schroeven! Anders heb je de kans dat de foto op een keer naar beneden valt en dat zou zonde zijn...
  • Breekbaarheid: Doordat een foto op echt glas, op echt glas is geprint, is het vanzelfsprekend dat deze een stuk breekbaarder is dan een foto op plexiglas.
  • Spiegeling: Een foto op echt glas zorgt voor een behoorlijke spiegeling waardoor de foto er altijd anders uit ziet. Bij een foto op plexiglas is dit iets minder het geval. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Vooral als het erg licht is en de zon direct naar binnen schijnt, zie je weinig van de foto. Maar je bijft wel altijd gefascineerd naar de foto kijken en het trekt ook zeker de aandacht.
Meer weten over een foto op plexiglas? lees hier alles over foto's op plexiglas.

Foto op echt glas ophangsysteem

Een foto op echt glas zal niet voorzien worden van gaten door je foto. Hierdoor kan er een zwevend ontzichtbaar ophangsysteem aan de glasplaat worden bevestigd. Wij hebben bij onze foto op echt glas gekozen voor een rondom aluminium profiel. (zie foto 1)Indien je een transparante foto hebt zal het diamantglas wel voorzien moeten worden van gaten voor de afstandhouders (foto 2), dit komt doordat de wandbevestiging (zoals te zien is in foto 1) door de foto heen zal schijnen.

Foto op echt glas bestellen

De aanbieder van een foto op echt glas die wij aanbevelen is Big Freddy. Het van origine Duitse bedrijf richt zich op het hogere segment prints. Ze leveren dus alleen kwaliteit afdrukken. Big Freddy heeft een goed en duidelijk bewerkingsprogramma wat het prettig maakt om een foto op echt glas te bestellen.

Foto op echt glas review

Om een beter beeld te schetsen van de kwaliteit van een foto op echt glas bij Big Freddy hebben we een foto op echt glas besteld. We willen jullie graag laten weten hoe onze ervaring is geweest. Bekijk onderstaande video:Kortom, een foto op echt glas bij BigFreddy is zeker aan te raden. De foto wordt mooi op het glas geprint, ook al is deze niet volledig gelijk met de orginele foto. De afwerking is erg mooi en het effect van het glas is ook prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *