Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Alles over foto’s op glas

10 juni 2015 door

Alles over foto’s op glas Een foto op glas is eigenlijk het traditionele fotolijstje in een modern jasje. Een foto op glas (of plexiglas) heeft namelijk dezelfde uitstraling, maar dan zonder een lijst er omheen. Daardoor past deze ondergrond in bijna elk interieur.
  • Plexiglas vs acrylglas vs glas
  • Direct op het glas
  • Dikte van het glas
  • Prijzen

Plexiglas vs Acrylglas vs Glas

Veel mensen weten niet dat een foto op glas eigenlijk nooit een foto op écht glas is. Voor bijna alle aanbieders is een foto op glas namelijk een foto op plexiglas of acrylglas, de plastic variant. Er zijn wel aanbieders die écht glas gebruiken, maar die printen niet direct op het glas (zie info hieronder). Dat is namelijk niet mogelijk zonder het glas te breken. foto op glas vs foto op plexiglasIs plexiglas dan minder mooi? Nee, het is zeker niet minder mooi. Het plexiglas of acrylglas dat tegenwoordig wordt gebruikt, is enorm transparant en heeft bijna dezelfde uitstraling als echt glas. De spiegeling is zelfs iets minder waardoor je hier minder ´last´ van hebt als er veel zon is of het erg licht is in je kamer.

Een video over het verschil tussen glas en plexiglas

https://www.youtube.com/watch?v=GAchcJ7-Kmk

Direct op het glas vs Foto op glas geplakt

Wordt een foto direct op het glas print? Ja, bij de meeste aanbieders wel. Maar er zijn ook aanbieders die de foto op fotopapier printen en deze vervolgens op het glas plakken.Wat is dan het verschil? Eigenlijk is er niet zoveel verschil tussen beide vormen. Het belangrijkste verschil is dat een foto die op het glas wordt geplakt in de loop der tijd wat kan gaan verkleuren. Dit komt doordat de lijm effect op de lange termijn (+/- 5 jaar) voor een gelige gloed over de print kan zorgen.
Ons advies: Wil je een mooie foto voor een betaalbare prijs? Kies dan voor direct print op 5 of 6 mm dik plexiglas. Eventueel met aluminium backing.
De aanbieders die dit aanbieden zijn:

Dikte van het glas

Foto’s op glas worden in verschillende dikte aangeboden. De meest voorkomende diktes zijn 3, 6 en 9 mm. De dikte van het plexiglas zorgt voor meer/minder diepte van de foto. Welke diepte je kiest, is afhankelijk van het formaat. Hieronder het advies van Vergelijk Canvas per dikte:3 mm – formaten tot 40x40 cm6 mm – formaten vanaf 40x40 cm9 mm – formaten vanaf 60x90 cm

Impressie van een foto op glas

https://www.youtube.com/watch?v=l-feUZO8au0
     

Heb je er wat aan gehad? Waardeer het artikel hieronder met een like of een tweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *