Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op geborsteld aluminium: wat is het effect?

28 januari 2014 door

Foto op geborsteld aluminium: wat is het effect? Je hebt besloten dat je een foto op aluminium wilt laten printen. Je gaat naar de website van één van de aanbieders en dan zie je dat er keuze is uit vier verschillende printmethodes op aluminium: fineart (in mat & glans) en direct print (op standaard & geborstelde ondergrond). Vergelijk Canvas heeft de proef op de som genomen en heeft verschillende prints besteld. In deze eerste van de serie posts gaan we dieper in op direct print geborsteld (oftewel een direct print op een ondergrond van geborsteld aluminium).

De kijkhoek en lichtinval bepalen de uitstraling

Een belangrijk aspect van een foto op geborsteld dibond (zo wordt de aluminium plaat ook wel genoemd) is dat de foto er telkens anders uitziet, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt en welk licht erop valt. Om dit goed uit te leggen hebben we zes prints naast/voor elkaar gezet en vervolgens in drie verschillende volgordes op de foto gezet. Op de foto's is duidelijk te zien hoe de kleur van de prints veranderd afhankelijk van de positie ten opzichte van de camera. (opmerking: het zijn prints van zes verschillende aanbieders dus de kleuren verschillen sowieso). Met name als je recht voor de foto staat zie je dat het wit veel meer naar voren komt dan wanneer je vanaf de zijkant kijkt.

Geborstelde structuur goed zichtbaar

Bij geborsteld aluminium is de ondergrond dusdanig bewerkt dat er horizontale strepen zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat het materiaal ruwer aanvoelt en dat de print er ruwer uitziet. Doordat de foto direct op het aluminium wordt afgedrukt komt de geborstelde structuur op de lichtere delen van de foto duidelijk naar voren. Delen die anders wit zouden zijn, zijn nu iets grijzer. Bovendien zijn de horizontale strepen goed te zien. Op de donkere gedeeltes zie je deze minder.

Jouw eigen Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Welke foto is een kwestie van smaak

Een belangrijke vraag blijft natuurlijk: wat voor soort foto past het beste op geborsteld aluminium? Is dit een landschapsfoto, portretfoto of sportfoto? En moet dit dan een zwart-wit foto zijn of juist met kleur? We hebben verschillende foto's afgedrukt op geborsteld aluminium en we hebben advies gevraagd bij verschillende aanbieders. Wat is de conclusie? Eigenlijk dat het een kwestie van smaak is. Wij vinden de zwart-wit foto erg goed gelukt, vooral doordat in de witte delen het geborstelde aluminium goed naar voren komt. Maar dat is onze smaak. Volg ook onze volgende posts om meer te weten te komen over de andere printmethodes op aluminium en uit te vinden welke ondergrond het beste past bij jouw mooiste foto’s.Zelf een foto laten afdrukken op aluminium? Kijk dan eens naar onze top 5. Deze hebben we samengesteld op basis van ons eigen kwaliteitsonderonderzoek. Daar staan ook de meest actuele kortingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *