Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op glas review – BigFreddy

20 mei 2014 door

Foto op glas review – BigFreddy We hebben een foto op glas besteld bij BigFreddy voor een review. We willen jullie graag laten weten hoe onze ervaring is geweest. Lees daarom hieronder onze mening over de print.[Tip onderaan staat ook de link naar de video review]  

Twee keer is scheepsrecht

Helaas hebben we bij BigFreddy de klantgerichtheid moeten testen, omdat de eerste foto die ze hadden gestuurd compleet mislukt was. De kleur was niet goed, het ophangsysteem waar zichtbaar in de foto en er waren printerstrepen zichtbaar. Gelukkig waren ze bij BigFreddy erg vriendelijk en stuurden ze gewoon een nieuwe foto op glas naar ons op. Ze waren erg vriendelijk en alles werd netjes afgehandeld. De tweede is was de print gelukkig wel goed.

Kleuren minder realistisch, maar lijkt wel mooier

De kleuren van de foto op glas bij BigFreddy komen niet een-op-een overeen met de kleuren van de originele foto. De meeste kleuren zijn namelijk iets warmer gemaakt. Het lijkt dus alsof de foto licht is bewerkt voordat deze is geprint. Je ziet dit vooral terug in de gezichten (deze zijn iets roder) en het haar van de oudste jongen (dit is iets meer oranje/geel). Is dit dan perse slechter? Als we het puur bekijken vanuit professioneel oogpunt, dan zeggen we natuurlijk ja. Een foto moet nu eenmaal zo realistisch mogelijk worden geprint. Bekijken we het vanuit het perspectief van een consument, dan kunnen we ons voorstellen dat men deze kleuren wel mooier vindt. Bepaal dus vooral zelf wat je ervan vindt (vergelijk de foto op plexiglas maar eens met de foto op glas).

foto op glas vs foto op plexiglas

Foto op glas of op fotopapier?

Op de site van BigFreddy staat: "Foto op glas wordt geprint in spiegelbeeld op 6mm gehard glas. Daarna wordt de foto afgewerkte met een witte achtergrond". Als wij naar de foto kijken, dan vragen we ons af of dit echt het geval is, want het lijkt echt alsof de foto op fotopapier is geprint net als bij een foto op plexiglas. Maar goed, dat maakt op zich niet zoveel uit zolang het resultaat maar mooi is. Wij zijn in ieder geval van mening dat dit zeker het geval is.

Wat is nu het effect van het glas?

Het effect van het glas is te merken aan drie punten: helderheid, spiegeling en gewicht.Helderheid van de foto Als je een foto op glas print, dan wordt de foto zelf veel helderder dan bij andere materialen zoals canvas of aluminium en vooral plexiglas. Het glas is veel meer doorzichtig en dat geeft de foto een unieke effect. Deze manier van printen (net als op plexiglas) wordt veel gebruikt bij kunstexposities om de foto's een mooiere uitstraling te geven. Wij snappen wel waarom, maar oordeel vooral zelf...Spiegeling Het glas zorgt voor een behoorlijke spiegeling waardoor de foto er altijd anders uit ziet. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Vooral als het erg licht is en de zon direct naar binnen schijnt, dan zie je weinig van de foto. Maar je blijft wel altijd gefascineerd kijken naar de foto en het trekt ook zeker de aandacht.Gewicht Het gewicht van de print is behoorlijk. Wij hebben een foto van 50x70 cm besteld en wij denken dat deze toch wel een kilo of zeven weegt. Dat geeft je het gevoel dat je echt iets moois in je handen hebt. Zorg er wel voor dat je de foto stevig ophangt (lange schroeven) anders heb je kans dat de foto nog een keer naar beneden valt.

Conclusie

Een foto op glas bij BigFreddy is zeker aan te raden. De foto wordt mooi geprint al is deze niet een-0p-een gelijk met het origineel. De afwerking is erg mooi en het effect van het glas is ook prachtig.We hebben voor de foto op glas review van BigFreddy ook een video gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=GAchcJ7-Kmk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *