Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op Plexiglas groot formaat – Tips en Acties

7 september 2017 door

Foto op Plexiglas groot formaat – Tips en Acties Een foto op plexiglas groot formaat maakt van je mooie of dierbare herinnering een echte 'eyecatcher' in je interieur. Het maakt je interieur persoonlijk en je kunt deze herinnering elke keer weer opnieuw herbeleven. Maar voordat je je favoriete foto gaat laten afdrukken kun je het beste zelf eerst goed kijken of deze foto wel geschikt is...

Niet iedere foto is geschikt voor groot formaat

Niet iedere foto is namelijk is geschikt om af te drukken op groot formaat. Bijvoorbeeld wanneer de foto gemaakt is met een oude camera of wanneer de foto van internet afkomstig is, is het belangrijk om te controleren of de foto wel voldoet aan de eisen. Wanneer je foto niet voldoet aan de eisen zul je een korrelig effect krijgen, zonde! We leggen je graag uit hoe je er voor kunt zorgen dat je foto aan de juiste eisen voldoet.

Plaats van de foto op plexiglas groot formaat

Voordat je de foto op plexiglas groot formaat gaat afdrukken is het slim om goed te bedenken waar je de foto op wilt gaan hangen. Je kunt dan rekening houden met het soort foto dat je op die plaats wilt hangen en de kleuren van je interieur. Misschien is een foto met een zwart-wit of sepia effect op deze plaats wel heel mooi...

plexiglas, foto op plexiglas, groot formaat, zwart-wit plexiglas, foto op plexiglas groot formaatZorg voor de juiste resolutie

De resolutie van je foto heeft een grote invloed op de kwaliteit van de fotoafdruk. Welke resolutie moet je foto hebben om een goede afdruk te krijgen? Daarvoor moet je weten wat dpi is. Dpi staat voor dots per inch. Dot is engels voor punt en inch is een engelse lengtemaat: 1 inch is ongeveer 2,54 cm. Omgerekend wordt 1 centimeter 0,39 inch. Dpi staat voor het aantal punten dat per inch wordt afgedrukt. Hoe meer punten per inch, hoe hoger de kwaliteit van de foto. De maximale resolutie dat zichtbaar is voor het oog is 300 dpi. Het is dan ook niet nodig om hoger te gaan. De kwaliteit zal hierdoor niet worden verhoogd.
Voorbeeld: Een foto die je maakt met een 10 megapixel camera is 3888 x 2500 pixels groot. Deze foto kun je mooi scherp laten afdrukken op 30x20 cm, dan wordt ie geprint op 300 dpi, zodra je deze vergroot naar 45x30 cm wordt de foto geprint op 220 dpi, maar zodra je deze nog meer gaat vergroten ga je inleveren op de kwaliteit... dus, hoe meer pixels de foto heeft, hoe scherper de foto zal zijn.
Voor meer informatie over het kiezen van de juiste kwaliteit van de foto, lees dan ons artikel: is de kwaliteit van de foto voldoende?

Wandbevestiging foto op plexiglas groot formaat

Er zijn verschillende manieren om je groot formaat foto te bevestigen aan de wand, bijvoorbeeld:
  • Afstandhouders (montage in de rand van fotoplaat)
  • Afstandhouders (montage in de fotoplaat)
  • Paneelklemmen

Aanbieder foto op plexiglas groot formaat

De leverancier voor een foto op plexiglas groot formaat die wij aanbevelen is Fotogeschenk.nl. Fotogeschenk is de specialist in grootformaat foto's op plexiglas. De voordelen van fotogeschenk:
  • Ruime keuze uit groot formaten: Je hebt een ruime keuze uit formaten, tot wel 200x300 cm!
  • Witte deklaag of Transparant plexiglas: Je kunt ervoor kiezen om een extra witte laag op het plexiglas te laten printen. Dit zorgt er voor dat de kleuren beter uitkomen en dat de kleur van de muur niet door de foto heen schijnt.
  • Verschillende diktes: De foto op plexiglas wordt standaard geprint op een paneel van 4mm dik. Daarnaast heb je de keuze uit plexiglas foto panelen van 6mm of 10 mm.
  • Zeer snelle levering: Fotogeschenk hanteert een levertijd van 3 werkdagen. Daarnaast biedt Fotogeschenk een spoedoptie aan waarmee je foto binnen 24 uur in huis is.
Een foto op plexiglas groot formaat bij Fotogeschenk bestellen? Lees onze ervaringen en reviews!

Zelf je foto op plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Fotogeschenk.nl of Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *