Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op vurenhout – review Photogifts

27 juni 2014 door

Foto op vurenhout – review Photogifts Vergelijk Canvas heeft een foto op vurenhout besteld bij Photogifts. Lees hier meer over onze ervaringen met de levering, kleuren, en het effect van vurenhout op de afdruk.

Onze eerste indruk

Net als bij de whitewash foto wordt deze print ook geleverd in een soort kartonnen envelop. Aan de achterzijde kan je eenvoudig de flap openscheuren waarna de vurenhouten foto tevoorschijn komt. De foto is netjes in schuimfolie verpakt zonder te veel plakband (dat zien we namelijk ook nog weleens) en is eenvoudig uit te pakken.

Het effect van vurenhout op de kleur

Bij een foto op vurenhout (zonder whitewash afwerking) zorgt het vurenhout ervoor dat de kleuren niet realistisch worden geprint, maar het zorgt er wel voor dat de foto een meer natuurlijke uitstraling krijgt. Vurenhout is van nature geel en deze gele kleur zie je terug in de foto. Het wit van de foto (wordt niet geprint) krijgt een gele houtstructuur en de blauwe zee wordt meer groen.Doordat het wit niet wordt geprint zie je de houtstructuur veel beter terugkomen. Links onderin de foto zit veel wit en daar zie de nerven en noesten ook goed terug. Bovenin de foto zit er een grote noest aan de zijkant van een plank waardoor een stuk van de foto mist. Dat is nu precies de uitstraling die je zoekt bij een foto op hout, namelijk een natuurlijke uitstraling waarin elementen van het hout terugkomen.

Details goed geprint

Wanneer je een foto op hout laat printen, dan is het belangrijkste dat de foto zo scherp mogelijk wordt geprint, want de kleuren zijn al niet realistisch. Bij Photogifts is dit zeker gelukt. Je ziet bij het gele mandje en de voorkant van de boot dat alle lijnen scherp zijn en kleuren niet in elkaar overlopen.

Welke uitvoering is nu mooier?

We hebben dezelfde foto op vurenhout in twee uitvoeringen besteld (met en zonder whitewash), maar welke foto is nu mooier? Naar onze mening is de foto op vurenhout met whitewash afwerking mooier, omdat deze realistischer is geprint en we verwachten dat dit voor veel mensen zo zal zijn. Dat komt ook door de foto die we hebben gekozen. Hadden we een andere foto, bijvoorbeeld met meer natuurlijke elementen (bv. landschap of dieren), dan was de uitvoering zonder whitewash waarschijnlijk mooier geweest.

Onze conclusie

Onze ervaring is in hoofdlijnen:
  • Vurenhout zorgt ervoor dat kleuren er anders uitzien
  • De houtstructuur is erg goed zichtbaar en dat geeft een mooie natuurlijke uitstraling
  • Details zijn perfect geprint
  • De foto is minder realistisch geprint dan bij een whitewash versie.
Wil je zelf een foto op hout bestellen bij Photogifts? Ga dan naar de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *