Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op vurenhout whitewash – review Photogifts

1 juli 2014 door

Foto op vurenhout whitewash – review Photogifts We hebben een foto op vurenhout met whitewash afwerking bij Photogifts besteld. In dit artikel gaan we in op onze ervaringen met de levering, kleuren, en afwerking van de print.

De verpakking verraste ons

We ontvangen geregeld afdrukken bij Vergelijk Canvas en elke keer zijn we weer benieuwd hoe de print is ingepakt. In dit geval waren we erg positief verrast. Photogifts werkt met een soort grote enveloppen van karton. Je scheurt aan de achterzijde een driehoek open (net als je van een envelop kent) en vervolgens kan je eenvoudig aan de bovenzijde de print uit de verpakking halen. De foto op hout zat netjes in schuimfolie verpakt waardoor deze niet kan beschadigen. Dus dat was ook erg goed.

Onze eerste indruk

De eerste indruk van de foto was erg positief. De foto is direct geprint op whitewash vurenhout, maar de whitewash is slecht subtiel aanwezig. Daardoor zie je de houtstructuur (noesten/nerven) goed onder de foto vandaan komen. Wat je veel ziet bij foto's op hout, zijn fletse kleuren. Bij deze foto is dat niet het geval. De kleuren komen prachtig uit en zijn ook goed geprint.

De kleuren en de details

De kleuren van de foto komen goed tot hun recht. Je ziet dat de kleuren realistisch zijn geprint. Dat zie je vooral terug bij het gele mandje en de rode touwen. Deze zijn realistisch geprint. Normaal gesproken geeft vurenhout de foto een wat gelige kleur (zie ook onze andere review), maar de whitewash heft dit effect volledig op. De details zijn ook erg goed afgedrukt. Bij de kleurovergangen zie je geen vermenging met de andere kleuren en alle lijnen zijn erg scherp.

Een klein minpuntje

Bij deze foto is er helaas een klein minpuntje en dat zijn houtsnippers onder de print. Wat er soms gebeurt, is dat er kleine houtsnippers op het hout blijven plakken. Als de printer daar gewoon overheen print, dan blijven de houtsnippers zitten en wordt de foto er gewoon overheen geprint. Normaal gesproken gaat dit goed, maar nu was er één snipper afgevallen waardoor er een wit puntje ontstaat. Je ziet het bijna niet en waarschijnlijk stuurt Photogifts je direct een nieuwe foto op, dus het heeft geen effect op de review, maar je moet er wel op letten als je een foto op hout ontvangt.

Onze conclusie

Onze review in een paar punten samengevat:
  • De verpakking is erg eenvoudig open te maken
  • De verpakking is stevig en beschermt goed
  • De kleuren zijn realistisch geprint
  • De details van de foto zijn goed afgedrukt
  • De houtstructuur komt subtiel naar voren
  • Kleine houtsnippers onder de print kunnen eraf vallen (Photogifts stuurt waarschijnlijk zo een nieuwe op)
Wil je zelf een foto op hout bestellen bij Photogifts? Ga dan naar de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *