Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Gonnie van Roij

28 november 2017 door

Fotograaf in the Picture: Gonnie van Roij Creatief, persoonlijk én enthousiast, dat is GvR Photography! Gonnie van Roij is vanaf kleins af aan al driftig in de weer met fotograferen en creatief bezig zijn. Deze week staat Gonnie in the picture. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Gonnie? We hebben 10 vragen aan haar gesteld, haar antwoorden lees je hier...

Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik heb mijn eerste bruiloft in augustus 2014 gefotografeerd. Daaruit is het balletje gaan rollen en heb ik mij op 8 juni 2015 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel; GvR Photography was geboren.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Als kind pakte ik altijd al de camera van mijn ouders. Het was een compactcamera van Canon, uiteraard nog met rolletjes ?. Ik ging dan de tuin in om daar de mooie zonsondergang te fotograferen. Eigenlijk ben ik altijd met foto’s en film opgegroeid. Mijn moeder filmde altijd feestjes van de familie. Ik ben altijd wel met fotograferen in de weer geweest, maar nooit echt als portretfotograaf die opdrachten aanneemt. Tot dat ik voor vrienden hun bruiloft mocht fotograferen. Dat was super spannend, maar wel heel erg bijzonder om te doen. De voldoening die ik eruit haal om mensen blij te maken is de reden waarom ik fotograaf ben. Mooie momenten vastleggen als een herinnering voor later.Gonnie van Roij Fotografie

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik ben een fotograaf die het liefste mooie, bijzondere momenten fotografeert. Van newborn tot afscheidsfoto’s en alle momenten ertussenin. Ik wil me vanaf volgend jaar nog meer gaan richten op de emoties van mensen en hierbij meer gefocused zijn op bruiloften en ook uitvaarten cq afscheidsmomenten. Het type foto’s die ik maak vind ik lastig te omschrijven. Ik denk aan spontaan, enthousiast, kleurrijk, hoewel ik zwart-wit ook heel erg mooi vind.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de omgeving waar ik fotografeer en uit de mensen die ik fotografeer. Daarnaast kijk ik graag naar fotografen die mijn voorbeeld zijn, zoals Bertina Bartlett van Bemind Fotografie en Madame Poppy.Bruidsfotografie GvR Photography

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Wat ik terugkrijg van klanten is dat ik spontaan en enthousiast ben en een echt mensenmens. Ik vind het super leuk om de mensen die gefotografeerd worden te enthousiasmeren en zich op hun gemak te laten voelen. Daarom is het zo leuk om bij mij een fotoshoot te boeken ?.

Zelf een Foto op Canvas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dit is een lastige, want ik vind eigenlijk alle opdrachten leuk om te doen. Maar als ik echt moet kiezen uit al mijn opdrachten dan denk ik aan een bruiloft, waarbij het bruidspaar in de kerk in Roggel, het dorp waar ik vandaan kom, getrouwd is en waarbij het feest vervolgens op een prachtig kasteel in Grathem plaatsvond. Het wettelijk huwelijk had al reeds een aantal dagen eerder plaatsgevonden. Ik ben zelf kerkelijk opgevoed en vond dit een bijzondere beleving. Het was een intieme bruiloft en dat maakte het zo bijzonder.Gonnie van Roij GvR Bruidsfotografie

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dit is ook al een lastige vraag, want ik ben best trots op de foto’s die ik aflever aan de bruidsparen. Maar de mooiste foto die ik heb gemaakt is van een vriendin van mij die vorig jaar trouwde. Ze stond ineens aan het raam in het kasteel en ik zag haar vanuit de spiegel. Hiervan heb ik een foto gemaakt. Ik vind hem nog steeds prachtig in al zijn elegantie.Gonnie van Roij Bruidsfotografie

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Dit ligt aan de foto. Ik vind het prachtig om een zwart-witfoto op geborsteld aluminium te laten afdrukken omdat dit een heel gaaf effect geeft. Een kleurrijke foto zou het goed doen op acryl of op hout bijvoorbeeld.Toch is het nog altijd het meest eenvoudige, maar wel het meest tijdloze om een foto ouderwets op papier af te laten drukken en in een mooie lijst aan de muur te hangen.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Een foto van een loveshoot van mij en mijn vriend in zwart-wit op aluminium gedrukt. De loveshoot werd verzorgd door een collega-fotograaf. Het was super leuk om ook eens zelf voor de camera te staan en eens te ervaren hoe een collega een dergelijke shoot ‘aanpakt’.In ons nieuwe huis zal ik ook eigen materiaal gaan laten afdrukken en ophangen. Mijn vriend en ik houden heel erg van reizen en zijn in 2015 naar Canada geweest. Hier heb ik prachtige foto’s kunnen maken, waarvan er zeker een aan de muur komt te hangen.GvR Photography Bruidsfotografie

Wat vind je zelf het meest mooie moment tijdens een bruiloft om te fotograferen?

Het mooiste moment tijdens een bruiloft vind ik de zogeheten ‘first look’. Het moment dat bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien op hun trouwdag. Hierbij komen altijd mooie emoties kijken en dat is natuurlijk prachtig om vast te leggen. Ook vind ik de reportage op zich altijd erg mooi om te doen. Een moment van het bruidspaar voor hun samen.Ben je geïnspireerd geraakt, of juist enthousiast en wil je ook jouw moment gefotografeerd hebben? Neem dan een kijkje op de website van Gonnie: www.gvrphotography.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *