Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Inge Pieck

12 december 2017 door

Fotograaf in the Picture – Inge Pieck

Deze week staat Inge Pieck Fotografie in the picture. Fotografie is Inge's passie, en dat zie je! Inge maakt dierbare herinneringen voor iedereen door prachtige momenten vast te leggen. Daarnaast maakt ze zo vaak als het kan rondreizen door de prachtigste landen en fotografeert ze de meest mooiste plekken. Benieuwd geworden? Wij hebben 10 vragen aan Inge gesteld. Haar antwoorden lees je hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Fotograferen doe ik al ruim 10 jaar. Op mijn 15de kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en sindsdien is de camera niet meer uit mijn leven weg te denken. Naast mijn studie en baan ben ik ontzettend veel met fotografie bezig geweest; fotograferen, workshops volgen, vakbladen lezen etc. In 2017 ben ik geslaagd voor de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Boxtel en in datzelfde jaar ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig fotograaf.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Fotografie is mijn passie. Eerlijk gezegd heb ik nooit bewust de keuze gemaakt om fotograaf te worden, het is zo gegroeid. Ik vind het geweldig om er alles aan te doen om indrukwekkend beeld neer te zetten. Weet je wat ik zo gaaf vind aan fotografie, het geeft steeds een enorme kick als je een ontzettend gave plaat maakt. En daarnaast is het zeer dankbaar werk om mensen blij te maken met hun foto’s en om een dierbare herinnering voor een ander te maken.Bruidsfotografie Inge Pieck Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Het liefst maak ik portretfoto’s. Het is geweldig om liefde, sfeer en emoties tussen mensen vast te leggen. Daarom vind ik bruiloften fotograferen zo geweldig! Tijdens een bruiloft krijg je zoveel momenten de kans om indrukwekkende foto’s te schieten. Of tijdens een loveshoot, samen met een koppel over de heide struinen bij zonsondergang om de mooiste beelden te maken, heerlijk!Inge Pieck Fotografie

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal haal ik inspiratie uit. De hele dag komen er overal beelden aan je voorbij, bewust dan wel onbewust haalt iedereen hier inspiratie vandaan. Ik volg verschillende inspirerende fotografen op Social Media en ik kan uren doorbrengen op Pinterest. Ik wil ook iedere beginnende fotograaf als tip meegeven; ga eens bewust kijken naar foto’s van andere fotografen. Vraag jezelf af waarom vind je een foto ‘goed’, waar komt het licht vandaan, hoe is de compositie van een foto bepaald etc.Voor iedere fotoshoot maak ik een moodboard, een A4’tje met inspiratieplaatjes voor de fotoshoot. Deze inspiratie komt meestal van Pinterest en als ik een inspirerende foto op internet tegenkom bewaar ik deze op mijn telefoon.

5. Waarom kiezen mensen voor Inge Pieck Fotografie?

Mensen kiezen voor Inge Pieck Fotografie, omdat ik meedenk met de klant en professionele beelden aflever. Ik fotografeer ongedwongen en spontaan. Emoties, liefde en sfeer leg ik uitgebreid vast. Na de fotoshoot worden de foto’s zorgvuldig geselecteerd en bewerkt. Maar het belangrijkste vind ik dat mensen kiezen voor mij als fotograaf omdat mijn werk hen aanspreekt.Bruidsfotografie Inge Pieck

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

De fotoshoot in samenwerking met adventurouschilds.com vind ik de leukste tot nu toe. Adventurous Childs is een blog over de leukste hotspots over de hele wereld. In de fotoserie hebben we de kenmerken van Adventurous Childs goed naar voren laten komen; travel & adventure. We zijn met een oud Volkswagen camperbusje naar een camping in een natuurgebied hier in de buurt gegaan. De sfeer in deze platen is toch heerlijk!Inge Pieck FotografieLeukste fotoshoot Inge Pieck

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dit is toch wel mijn favoriete foto. Deze foto is er een uit mijn serie Young Happiness, mijn afstudeerproject aan de Fotovakschool. Young Happiness is een fotoserie over jonge koppels die genieten van het leven. Deze foto is precies zoals ik deze wou hebben. De locatie is mooi, de spiegeling in de ruit zit er goed in, spontane emotie op de gezicht. Een foto zoals een foto hoort te zijn!Mooiste foto Inge Pieck Fotografie

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Dibond of ander plaatmateriaal vind ik het mooiste materiaal om foto’s op te printen, als het maar rustig is. Het gaat om de foto die aan de muur hangt daar hoeft geen fotolijst omheen die afleidt.

Jouw eigen Foto op Dibond?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Hier in huis hangen foto’s van reizen die ik de afgelopen jaren gemaakt hebben. Prachtige landschappen uit Amerika, Italië en IJsland. Deze landschapsfoto’s heb ik afgedrukt op canvas of dibond. Naast de reisfoto’s vind je hier in huis foto’s van vrienden en familie die veel voor mij betekenenReisfotografie Inge Pieck

10. Laatste vraag. Op je website zie ik dat je vaak rondreizen maakt door de prachtigste landen, welk land is nu echt het mooiste land dat je bezocht hebt en ook de mooiste foto hebt gemaakt?

IJsland! Daar hoef ik niet heel lang over na te denken. IJsland is echt het mooiste land dat ik ooit bezocht heb. Afgelopen augustus heb ik samen met vriendinnen een geweldige rondreis door IJsland gemaakt. Wat een prachtig land! Ik raad het echt iedereen aan om eens IJsland te bezoeken. Nog nooit heb ik zoveel gefotografeerd tijdens een reis, geweldig!Wil je meer weten over Inge? Neem dan even een kijkje op haar website: www.ingepieckfotografie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *