Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Jasmijn Stikvoort Photography

14 november 2017 door

Fotograaf in the Picture – Jasmijn Stikvoort Photography Een foto is het vastleggen van momenten die niet vergeten mogen worden. De mooiste ervaringen achteraf weer kunnen beleven. Daarbij niet alleen lettend op de gebeurtenis, maar de emotie en sfeer daarachter. De lach van een kind tijdens de bruiloft van zijn ouders of juist die traan van de vader bij de communie van zijn dochter. Jasmijn Stikvoort legt deze momenten met veel passie vast. We hebben 10 vragen aan Jasmijn gesteld over haar werk en haar ervaringen. Benieuwd? Je leest het hier...

Hoe lang ben je al fotograaf?

In 2009 begon ik aan mijn 4 jarige foto opleiding in 's Hertogenbosch. Hier studeerde ik af in 2013. Vervolgens ben ik ruim een jaar werkzaam geweest voor een andere fotograaf in Tilburg: Tommy de Lange. Hier heb ik erg veel geleerd en heb ik een enorm leuke tijd gehad. Een jaar later, in januari 2014, vond ik toch dat het tijd was voor een nieuwe stap en ben ik bij de KVK binnengestapt en ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen, Jasmijn Stikvoort Photography.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik denk dat het in de familie zit. Mijn opa was een heel fanatiek fotograaf. In die tijd natuurlijk nog analoog. Hij had dan ook zijn zonderkamer omgetoverd tot DOKA. Dit is een donkere kamer waar hij al zijn negatieve zelf ontwikkelden. Zijn oude analoge camera's heb ik op dit moment in mijn eigen fotostudio staan.Daarnaast is mijn moeder ook erg fanatiek met fotografie. Ik heb 1000en kinderfoto's, veel voor een mooie gekleurde achtergrond, of op hte strand met prachtige lichtinval. Bij mijn moeder heb ik het fotograferen ook afgekeken en ik denk dat ik door haar 'besmet' ben.Jasmijn van Denderen Photography Bruidsfotografie

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Bij het maken van foto's ga ik op zoek naar pure momenten en een natuurlijke omgeving. Het liefst fotografeer ik met zoveel mogelijk daglicht. Ik hou dan ook van lichte foto's. Daarnaast vind ik het prachtig om foto's op locatie te maken. Vooral het contrast tussen het groen van de natuur en een puur kinderkoppie vind ik een geweldige combinatie.Jasmijn Stikvoort Photography Natuur Kinderen

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Toch wel van internet, sites en apps zoals Instagram en Pinterest. Ook vind ik het geweldig om rommelmarkten af te gaan op zoek naar tweedehands fotografie boeken en snoecks boeken.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik stel mezelf open en ben toegankelijk. Het belangrijkste als fotograaf vind ik dat mensen zich op zijn of haar gemak voelen bij je. Ook vind ik het belangrijk om goed naar de wensen van de klant te luisteren. Dit combineer ik dan met mijn eigen stijl.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dit was zeker de bruiloft in Toscane. Deze bruiloft duurde een heel weekend en ik mocht hier dan ook het hele weekend bij aanwezig zijn. De bruiloft bestond uit een diner op de vooravond, de volgende dag een heerlijk ontbijt, een tour door de stad, een prachtige ceremonie in de tuin met aansluitend een toast, een heerlijk diner en een geweldig feest. Dit alles mocht ik allemaal vastleggen in een bizar mooie omgeving. Deze fotoshoot zal ik zeker niet vergeten en ik hoop dat dit nog vaker op mijn pad mag komen!Jasmijn Stikvoort Photography Bruidsfotografie

Wat vind je zelf jouw mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Mijn mooiste foto vind ik de twee halfportretten van broer en zus. Deze foto heb ik alweer een jaar of drie geleden gemaakt van een vroer en zus. Zij schelen drie jaar en op het eerste gezicht lijken ze precies op elkaar. Ik heb van alle twee hun gezichten een helft gefotografeerd. Deze heb ik later als twee grote muurplaten af laten drukken en ze naast elkaar gehangen. Het resultaat is indrukwekkend, zelfs zij wisten niet dat ze eigenlijk zoveel op elkaar leken. Jasmijn Stikvoort Photography Portretfotografie

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Het mooiste materiaal op foto's op te printen vind ik voornamelijk HD Metaal of dibond. De matte uitstraling die dit materiaal geeft vind ik prachtig. Persoonlkijk vind ik het niet mooi wanneer een foto weerspiegelt, dit leid af en daardoor komt de foto minder goed uit.

Zelf een Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik heb drie grote metalen platen met foto's van mijn dochter aan de muur hangen. Links een foto van haar voetje waarbij ze zelf haar teentjes vasthoudt. In het midden een prachtig portret waarbij ze dromerig wegkijkt en rechts een detailfoto van de hand van mijn man met daarin het handje van mijn dochter. We hebben ze in het zwart-wit afgedrukt. Deze foto's heb ik zlef bij ons thuis gemaakt voor een groot raam zodat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kwam. Ik heb mijn dochter niet laten poseren maar heb haar lekker haar gang laten gaan. Hierdoor ontstonden er prachtige natuurlijke beelden.Jasmijn Stikvoort Photography portretfotografie

Hoe zorg je er nu voor dat je de kinderen die je fotografeert zo spontaan en leuk mogelijk op de foto krijgt?

Ik ben gek op kinderen, dat is natuurlijk een perfecte basis. Daarnaast is het belangrijk dat je niet teveel verwacht van een kind. Wanneer je een kind vraagt om stil op een krukje te gaan zitten, zal hij juist precies het tegenovergestelde doen. De truck is om kinderen lekker hun hang te laten gaan en af en toe af te leiden door een leuk voorwerp boven de camera te houden. Ook liedjes zingen werkt meestal erg goed! Maar je moet geduld hebben! Geduld is het sleutelwoord.Jasmijn van Denderen Photography Kinderen Jasmijn van Denderen Photography KinderenMeer weten over Jasmijn? Bekijk haar website: www.jasmijnstikvoort.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *