Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Sharon Willems

17 juli 2018 door

Fotograaf in the Picture: Sharon Willems Deze week staat Sharon Willems 'in the picture'. Iemand fotograferen zoals hij of zij echt is, dat vindt Sharon het allermooiste. Geen geposeerde foto's maar juist de ongedwongen, spontane foto’s. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Sharon? Wij hebben haar 10 vragen gesteld. Haar antwoorden lees je in dit interview!

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Bijná 10 jaar geleden had ik mijn allereerste fotoshoot. Ik ben begonnen met het fotograferen van vriendinnen, maar al snel kreeg ik steeds meer fotoshoot-aanvragen. Op de HAVO wist ik het zeker: ik word fotograaf! De opleiding ‘Fotogafie’ mocht ik verkort volgen. Nadat ik deze had afgerond heb ik mijn propedeuse aan de kunstacademie gehaald en heb ik de opleiding HBO Communicatie en Multimedia Design afgerond. Tussendoor heb ik hard aan mijn bedrijf gewerkt. En yes, inmiddels heb ik een ruime fotostudio en kan ik trots zeggen dat ik fulltime beroepsfotograaf ben. Ik geniet elke dag van mijn vak!

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Het is zo mooi. Laatst sprak ik iemand die al jaren geen goede foto van zichzelf had. Hij moest nu een professionele foto hebben en kwam bij mij in de fotostudio. Hij vertelde over zijn werkzaamheden en wat hem interesseerde. Tussendoor maakte ik foto’s. Op een groot scherm in de studio liet ik de foto zien, hij sprong van blijdschap in de lucht. EIN-DE-LIJK had hij een foto waar hij echt blij mee was. Dat doet mij echt goed! Of laatst het bruidspaar wat met tranen in de ogen de foto’s aan het terugkijken was. En dan heb ik nog niet alle mailtjes genoemd vol met lof en waardering. Als fotograaf kun je zó waardevol voor iemand zijn, en dat is prachtig.Trouwshoot Fotograaf Sharon Willems

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik ben dol op het pakken van de spontane momenten. Kinderen die rennen door het zand, een vader die zachtjes zijn pasgeboren baby pakt, vriendinnen die hun vriendschap vieren, bruidsparen die verliefd naar elkaar kijken, dat zijn de momenten. Juist dan krijg je mensen als zichzelf in beeld. Dat geldt trouwens ook voor de zakelijke fotografie die ik verzorg. De trots van de ondernemers vind ik mooi om vast te leggen.Vriendinnenshoot Sharon Willems

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De inspiratie krijg ik altijd tijdens de fotoshoot. Ik kan het niet uitleggen, kom het eens ervaren zou ik zeggen!

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Vaak krijg ik terug dat het een gevoelskwestie is. Mensen geven aan dat ze denken dat ik bij ze pas. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de personen die ik voor mijn camera heb. Ik begrijp dat het spannend is om op de foto te gaan en ga tot het uiterste om jou als jezelf op de foto te krijgen.Newbornshoot Sharon Willems

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Misschien de gala foto die ik mocht maken vanuit een hoogwerker. Of de foto’s nét na de bevalling, wanneer moeder haar dochter voor het eerst vastpakt. Of de fotoshoot voor de menukaart van een sushi restaurant (waar ik ook alles mocht opeten!). Hmm, te veel keuzes!Zwangerschapsfotoshoot Sharon Willems

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Oei, dat is moeilijk kiezen! De fotoshoot met Pluis was heel bijzonder (foto bij vraag 4). Eigenlijk wilde het hondje niet van zijn baasje uitwijken. Ik ben zelf op de grond gaan liggen en met een dosis liefde en geduld ontstond deze foto. Ook vond ik de bruidsfoto met Mireille en Dennis bijzonder (zie onderstaande foto). Op hun drukke dag hadden ze een klein momentje samen. Het licht vormde prachtig hun silhouetten. Tot slot was de fotoshoot met Meike ook leuk (1e foto bij vraag 9). Ze leefde even helemaal in haar eigen wereld. De foto is zo puur.Fotoshoot Mireille en Dennis

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik vind dibond een mooi product. Het is een soort van aluminium, maar spiegelt niet en het materiaal is heel chique.

Je eigen foto op dibond?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Thuis heb ik vooral privéfoto’s hangen. Enkele vakantiefoto’s hangen groot in mijn woonkamer. Daar klopt alles aan, de kleuren, de compositie, het licht en natuurlijk de herinnering.Fotograaf Sharon Willems

10. Wat is de grootste uitdaging in je beroep?

Iedere dag heb ik andere mensen voor mijn camera. De uitdaging is om iedereen als zichzelf te fotograferen. En dat maakt het juist zo leuk!Bedrijfsfotoshoots Sharon WillemsMeer weten over Sharon Willems? Of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.sharonwillems.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *