Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Stephanie Driessen

21 november 2017 door

Fotograaf in the Picture: Stephanie Driessen Deze week staat trouwfotograaf, familiefotograaf en oprichtster van Pictures & Love Notes, Stephanie Driessen 'in the picture'. Met haar romantische, pure, vleugje artistieke stijl met een documentaire inslag,  vertelt Stephanie graag jullie beeldverhaal van jullie dag of moment. Benieuwd naar het werk van Stephanie en haar ervaringen? Lees het hier...

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Sinds 1 juli 2013 werk ik als fotograaf. Voor die tijd heb ik bijna 10 jaar in de reiswereld gewerkt als marketing & communicatie medewerker. Ik had toen veel contact met reclamebureaus en fotografen in mijn rol als begeleider van brochureproducties. Ik droomde er toen al van om aan de creatieve kant te zitten, maar ik wist nog niet zo goed als wat. Begin 2012 heb ik een cursus basis fotografie gevolgd.Halverwege de cursus wist ik dat het geen hobby zou worden maar mijn beroep. Ik heb mij toen ingeschreven voor de deeltijd opleiding fotograaf aan de Fotovakschool en 2 jaar later studeerde ik cum laude af met de serie ‘Een stille ontmoeting’. Deze serie ging over ruimtes en de beleving ervan. Al die tijd werkte ik parttime bij een culturele instelling en werkte ik natuurlijk aan mijn eigen bedrijfje dat langzaam begon te groeien. Sinds november dit jaar probeer ik dit zelfs fulltime te doen.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Fotograferen is voor mij de tijd stilzetten en dit vastleggen. Je bewaart als het ware een stukje verleden voor later. En dat ik dat voor andere mensen mag doen, hun herinneringen vastleggen voor later, dat vind ik een eer. Daarnaast vind ik het natuurlijk fijn om mooie beelden te maken en mensen daarmee te verrassen en blij te maken.Bruidsfotografie Stephanie Driessen Fotoshoot

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Mijn stijl van fotograferen is romantisch, klassiek, zacht, puur en een vleugje artistiek. Ik werk bij voorkeur met natuurlijk daglicht, zonder flitser of studiolampen, op locatie of lekker buiten, in de natuur. Ik zie mezelf als een esthetische fotograaf, ik leg namelijk graag mooie dingen vast. Dat kan een mooi intiem moment zijn tijdens een bruiloft, mooi licht dat door het bos schijnt tijdens een familieshoot of een mooie compositie tijdens een interieurshoot. Daarnaast maak ik ook graag mooi beeld om naar te kijken, voor in een tijdschrift of bijvoorbeeld aan de muur. Om die mooie beelden te maken werk ik samen met een fotostyliste.

Zelf een Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik overal vandaag, uit boeken (die ik graag lees), musea, de natuur, instagram, maar ook door gewoon naar mensen te kijken op straat. En ik kijk ook graag naar wat andere fotografen doen, daar haal ik ook veel inspiratie uit.Bruidsfotografie en Familiefotografie

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Mensen kiezen mij allereerst omdat mijn stijl ze aanspreekt, maar ook omdat ze mij een prettige persoon in omgang vinden. Ik heb veel ideeën en denk graag mee, maar ik sta ook open voor nieuwe en andere dingen. Ik ga met respect met mensen om, dat vind ik belangrijk. Daarnaast ben ik zorgzaam en vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, dat zie je uiteindelijk ook terug op de foto’s.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Een van de leukste bruidsreportages die ik heb mogen maken was in een appelboomgaarde. We konden daar lekker door de boomgaarden struinen en appels plukken. De ontspannen sfeer die daar hing straalde over op het bruidspaar, vaak hadden ze niet eens door dat ik foto’s van ze maakte. Er liepen ook heel veel kippen rond, dat maakte de landelijke sfeer helemaal compleet.Boomgaard Bruidsfotografie Fotoshoot

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Moeilijke vraag. Of eigenlijk moeilijk te beantwoorden. Ik heb afgelopen jaar heel veel verschillende foto’s gemaakt met verschillende verhalen en herinneringen. Soms heb je geluk en zit alles mee, de locatie, het licht en de sfeer.  Afgelopen najaar heb ik met mijn nichtjes foto’s gemaakt op de heide, het licht was prachtig op dat moment en door wat ze aan hadden kreeg het een beetje een bohemiensfeer.Vorig jaar oktober had ik een bruiloft in Zandvoort. Ik reed achter het bruidspaar op de Zeeweg en maakte op dat moment een foto. Alles klopte, ondanks dat het druk was, was erop het moment dat ik de foto maakte geen andere auto in beeld, geen storende verkeersborden. Ook de duinen en de bocht van de weg kloppen. Een moment eerder of later had een ander effect gehad.Zeeweg in BloemendaalMijn eerste bruiloft zal me ook altijd bij blijven. Ik mocht mee als tweede fotograaf. Voor de bruidsreportage waren we naar de Hortus Botanicus in Amsterdam gegaan. In de vlinderkas besloeg mijn lens de hele tijd, het was er namelijk heel erg vochtig. Maar later bleek dat het een prachtig effect gaf, alsof je door een sluier keek. Het benadrukte de zachtheid en romantiek van dat moment.Vlinderkas Hortus Botanicus

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik laat mijn foto’s graag op matpapier afdrukken, van Hahnemuhle. Het wordt ook wel fine art papier genoemd. De kleuren komen nog mooier uit en zwart/wit foto’s krijgen nog meer gelaagdheid. Door het fine art papier lijken het net kunstwerken. Verder vind ik acryl en aluminium ook mooi, het geeft de foto’s een industriële uitstraling.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Sinds kort heb ik thuis ook eigen werk aan de muur hangen. Mooie uitzichten die we op vakantie tegen kwamen. Een dorp in een vallei, een surfer in de golfen en een typisch Frans straatje met schattige winkeltjes.Surfer en Frans Straatje

Hoe creëer je een gezellige en ontspannen sfeer tijdens deze bruidsreportages?

Door allereerst goed voorbereid en ruim op tijd aan te komen :). Ik vind het zelf prettig om me eerst voor te stellen aan bijvoorbeeld de ouders en familie van het bruidspaar. Ik neem ook altijd even de tijd om een praatje te maken en het kopje koffie dat me wordt aangeboden aan te nemen.Daarnaast ben ik rustig en blijf ik dicht bij mezelf. Ik krijg regelmatig van bruiden te horen dat ze het zo fijn vonden dat ik rustig en ontspannen was, de zenuwen of stress werd bij hun daardoor ook minder.Tijdens de bruidsreportage met het bruidspaar praat ik met ze, ik sta niet alleen achter mijn camera. Door een praatje te maken, is het bruidspaar ontspannen en hebben ze niet het gevoel dat de camera continu op ze gericht is. Mensen die ontspannen zijn en niet door hebben dat ze worden gefotografeerd zijn vaak op hun mooist. Als fotograaf probeer ik daar altijd een juiste balans in te vinden.Interieurfotografie en FamilieshootMeer weten over Stephanie? Bekijk haar website: www.picturesandlovenotes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *