Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Hoe creëer je de mooiste fotowand?

12 juli 2017 door

Hoe creëer je de mooiste fotowand? Een fotowand is een wand vol herinneringen die je steeds terug laat denken aan de mooiste momenten in je leven. Een fotowand is een makkelijke én leuke manier om je interieur een persoonlijk tintje te geven. Je kan bijvoorbeeld een aantal leuke persoonlijke foto's afwisselen met mooie quotes en inspirerende beelden. Ben jij van plan om een fotowand te gaan maken maar weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken? Dan heb ik hier een aantal tips zodat je zelf aan de slag kan gaan met je fotowand!

Hett kiezen van de ruimte voor de fotowand

Het maakt nog al een verschil of je de fotowand bijvoorbeeld in de woonkamer boven de bank wilt maken of bij de trap. Dit heeft invloed op de keuze van groottes van de foto's, de kleuren van de lijstjes. Overweeg verschillende plekken in het huis. Een vergeten hoekje kan bijvoorbeeld al snel meer opvallen door goed doordacht geplaatste wanddecoraties en foto's op te hangen. Je krijgt een betere balans wanneer de foto’s boven een meubel worden gehangen. Je kunt dan namelijk uitgaan van de breedte van het meubel en aan de hand daarvan kun je de foto’s gemakkelijk centreren...
fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken

Bron: michitecture.com

Kies de juiste compositie

Voordat je begint met het ophangen van de foto's is het slim om eerst een plan te hebben voor hoe je de foto’s op wilt hangen. Er zijn namelijk eindeloos veel verschillende manieren om je foto's op te hangen. Het hangt af van je persoonlijke smaak. Je kan dit plan op verschillende manieren maken:
  • Teken op papier uit hoe de fotowand er uit moet komen te zien,
  • leg de foto’s op de vloer en combineer de foto’s tot het patroon die je wilt hebben,
  • óf ga creatief aan de slag met Washi-Tape om het patroon alvast op de muur te maken.
Let er wel op dat je bij het positioneren van de foto's overal evenveel ruimte tussen de foto's houdt. Anders ziet het er al snel onverzorgd uit...Een andere tip voor het ophangen van de foto’s is om de tussenruimte aan te passen aan de afmeting van de desbetreffende kamer, hoe groter de kamer, hoe meer ruimte je kunt gebruiken. Als de kamer klein is, dan wordt deze ruimtelijk door minder tussenruimte tussen de foto’s te laten. Een aantal voorbeelden (Bron: Potterybarn.com):fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken  fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken  fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken  fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken

Foto's, quote's en beelden uitkiezen

Nu je weet waar je de fotowand wilt hebben, hoe je de vorm wilt hebben en welke groottes de foto's moeten zijn, kan je gaan bepalen welke foto's en beelden je wilt gaan gebruiken voor de fotowand.
  • Vertel een verhaal: Zodra je meerdere foto's van één gebeurtenis gebruikt in je fotowand vertel je echt een verhaal. Kies bijvoorbeeld de mooiste foto's van een huwelijk of van de geboorte van je kindje.
  • Maak het interessant: Je kunt deze foto’s daarnaast combineren met 'kunstzinnige' shots van landschappen en close-ups van texuren.  Deze zorgen voor een interessante look.
  • Quotes: Om het helemaal af te maken kun je er quote’s bij hangen die een voor jou speciale betekenis hebben of passen bij de foto’s.
fotowand, fotomuur, fotocollage, interieur, fotowand maken, fotomuur maken

Bron: Elle Decor

Mix & Match, of juist niet

Om een meer levend gevoel in de kamer te krijgen kun je gaan variëren met verschillende afmetingen van de foto’s. Hou de look van je interieur ook in je achterhoofd. Het mooiste is om de fotowand te maken die zowel bij de stijl als de kleurencombinaties van de kamer past.
  • Foto's laten matchen met lijstjes: Heb je verschillende foto’s die je heel graag aan je fotowand wilt toevoegen, maar die qua stijl niet bij elkaar passen? Maak dan gebruik van lijstjes met dezelfde stijl en kleur om deze meer te laten matchen.
  • Gebruik een kleurenschema: Je maakt de wand tot een echt geheel door foto’s te gebruiken met een vergelijkbaar kleurenschema.
  • Combineer verschillende soorten foto's: Je kunt er ook voor kiezen om verschillende soorten foto’s te combineren. Groot, klein, felle kleuren, pastel kleuren, zwart-wit, portretten of landschappen. Maak er iets creatiefs van!
  • Maak een fotocollage: Ook kun je gebruik maken van verschillende foto's in één. Dit leuke effect krijg je door gebruik te maken van fotocollages op canvas.
   

Verschillende soorten ondergronden voor de foto's

Door gebruik te maken van verschillende soorten fotoafdrukken krijgt je fotowand een interessante uitstraling. Je kan een aantal foto's afdrukken op plexiglas voor een modern uiterlijk of bijvoorbeeld op hout voor een meer landelijke uitstraling.[kortingen product="glas"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *