Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Leukste reisbestemmingen voor de kerstvakantie #1

1 december 2017 door

Leukste reisbestemmingen voor de kerstvakantie #1 Heb jij er ook zo'n zin in om er even tussen uit te gaan in de maand december? Om even te bekomen van pakjesavond of om te ontsnappen aan de feestdagen, is reizen in december een ware uitkomst! In samenwerking met 5 reisbloggers: Nena Sconosciuta (Bohalista), Simone Schaeks (Sim's Cup of Tea), Saskia Balmaekers (Ciao tutti), Tivka en Marcel (Gezin op Reis) en Stefania van Lieshout, geven wij je leuke en mooie reisbestemmingen voor de kerstvakantie!

Sofia, Bulgarije

reisbestemming sofia bulgarijeDe hoofdstad van Bulgarije is de ideale bestemming voor een winterse stedentrip. Het is een fijne budgetbestemming waar je kunt genieten van cultuur en geschiedenis, bijzondere architectuur, lekker eten en een bruisend nachtleven! Maar je kunt er ook goed winkelen en een daguitstapje maken naar de berg ‘Vitosha’ om te genieten van de prachtige natuur in de bergen. Het Sojetverleden is nog goed te zien en voelen, maar Sofia is ook een hele hippe en artistieke stad. Als je meer wilt lezen over Sofia, dan kun je dat lezen op het blog van Nena.
''De St. Alexander Nevsky Kathedraal is een absoluut prachtige kathedraal die je moét zien''.  - Bohalista

Tenerife, Canarische Eilanden

Tenerife, Spanje Kerstvakantie De Canarische Eilanden zijn de perfecte bestemming wanneer je tijdens in de kerstvakantie de zon op wilt zoeken en niet al te ver wilt reizen. Je bent namelijk al in ongeveer 4,5 uur vliegen op het zonnige Tenerife. In december is het gemiddeld nog 22 graden, heerlijk! Zie jij jezelf al in de zon zitten met een sangria in je hand? Wanneer je naar Tenerife gaat, moét je de opmerkelijke Los Gigantes aan de westkust van Tenerife gezien hebben. Bewonder de variaties in kleuren en texturen van deze adembenemende kliffen waaraan deze badplaats ook zijn naam ontleent: de giganten.
''Los Gigantes, je bent prachtig! En ik wil terug… zucht!'' - Sim's Cup of Tea

Jouw eigen Vakantiefoto op Canvas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Rome, Italië

Rome Italië kerstvakantie Bij Rome denk je misschien meteen aan zonovergoten straten en terrasjes, maar er gaat eigenlijk niks boven de magie van de Eeuwige Stad in de winter. Buiten het seizoen is een stedentrip Rome een unieke ervaring, met niet alleen veel minder toeristen maar ook een bijzondere sfeer.Zo staan er vanaf 8 december tot en met 6 januari reusachtige kerstbomen tussen de Romeinse ruïnes, worden de eeuwenoude straten sfeervolle verlicht, bezoek je de enorme kerststal van de Romeinse straatvegers en de gezellige kerstmarkt op het beroemdste plein van de stad. Bovendien lenen de lekker lange avonden zich uitstekend om volop te proeven van alle Romeinse recepten… Enthousiast geworden? Lees in dit artikel meer over kerst in rome.
''De magie van de feestdagen in de Eeuwige Stad, dat moet je een keer meemaken!'' - Ciao tutti

Hildesheim, Duitsland

Hildesheim, Duitsland KerstvakantieDe Duitse kerstmarkten zijn heel geschikt voor een kort reisje met kinderen tijdens de kerstvakantie. De meeste hebben naast het traditionele gedeelte vol kraampjes en lekker eten ook een gedeelte met kermisattracties. Ga samen de botsauto’s of het reuzenrad in. Kies voor een historisch stadje zoals Hildesheim zodat je extra sfeer hebt met schattige vakwerkhuizen en met kerstverlichting versierde bomen.
''Op het historische marktplein ben je omgeven door prachtige vakwerkhuizen. Het is een enorm sfeervol plekje en de kerstverlichting doet hier nog een tandje bovenop''. - Gezin op reis

Alentejo, Portugal

Alentejo, Portugal Kerstvakantie Alentejo is de grootste provicie van portugal. Hij start ten oosten van Lissabon en strekt zich uit langs de kust en het binnenland tot net boven de Algarve. Alentejo staat bekend om haar kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. In aanloop naar de kerstdagen worden de karakteristieke witte stadjes versierd met feestelijke kerstverlichting. Kerstbomen vind je in plaatsen als Évora, Estremoz, Monsaraz en Marvão niet of nauwelijks.  In Alentejo geniet je rond de kerst van prachtig verlichte straten, uitgelichte gevels en de vele kerststallen die overal te vinden zijn (oftewel: de Presépio).Tip: Het restaurant Tasca do Celso staat bekend als één van de betere restaurants in Alentejo. Het heeft in de winter een knapperend haardvuur en bijzonder lekker eten. Zowel de vis als het vlees zijn een feest!
''Als je eenmaal de smaak van Alentejo hebt geproefd, blijf je terugkomen voor meer''. - Stefania van Lieshout
Volgende week hebben we nog 5 reisbestemmingen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken in de kerstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *