Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Maak je interieur winterklaar: de leukste trends

30 november 2017 door

Maak je interieur winterklaar: de leukste trends Coverfoto: VT Wonen.Nu de winter voor de deur staat is niets zo fijn om thuis te komen in een gezellig en sfeervol huis. In samenwerking met 3 interieurbloggers: Sifra van Genderen (Siefs Home), Anita van Delft (Anita Home) en Angelique Plakmeijer (Lieks Home) geven wij je de ultieme tips hoe je jouw interieur binnen een handomdraai winter-proof kunt maken. Deze week laten wij jou inspireren met de leukste interieurtrends voor dit najaar!

Velvet

Fluweel, of velvet is dé woontrend van 2017. Deze zachte stof kun je heel eenvoudig aan je interieur toevoegen. Dit kun je geheel op jouw eigen manier doen. Pak het groots aan en plaats een volledig fluwelen eyecatcher in huis als een bank of fauteuil of verwerk deze trend met subtiele details.winter trend interieur velvet Foto: Studio McGee
Meest favoriete wintertrend van dit najaar is toch wel de stof velvet dat ineens overal opduikt. Deze stof wordt veel gebruikt in banken, stoelen en kussens. Velvet is een stof die een warm luxueus gevoel met zich mee brengt en een luxueuze uitstraling heeft. Het leuke is dat deze stof te combineren is in bijna elk interieur - Siefshome

Een Foto op Hout in je interieur?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpHout.nl of Klik hier voor de top 5

Ronde vormen

Ronde vormen in het interieur zijn terug van weggeweest. Waarbij we eerst een voorkeur hadden voor een hoekig en geometrisch interieur, hebben we nu steeds meer behoefte aan warmte en zachtheid. We willen omringd worden door positiviteit en daarom kiezen we massaal voor cirkels, bolvormen en rondingen. Denk hierbij aan ronde spiegels, ronde tafels of ronde kleden.Waarom ronde vormen in je interieur?
  • Het heeft een rustige en serene uitstraling
  • Creëert ruimte in een kleine woning
  • Brengt warmte en gezelligheid in je interieur
Ronde Spiegels Fotos: Links - Pinterest , Rechts - Inrichting Huis

Creatief met kurk

Kurk is weer helemaal terug dit najaar. Het is een natuurlijk materiaal, duurzaam en ook nog eens recyclebaar. Daarnaast kan kurk met allerlei tinten gecombineerd worden. Kurk gaat lang mee en geeft de totale look van je interieur iets bijzonders en vooral iets orgineels. Kurk zien we op veel verschillende manieren terug in het interieur:
  • Als complete muur: je kunt er gemakkelijk foto's op prikken, of recepten en boodschappenlijstjes.
  • Als bovenblad van kleine tafeltjes
  • Als complete bijzettafels
  • Als diverse soorten accessoires
kurk Fotos: Links - Alexander White , Rechts - Bol.com

Donkergroen en donkerblauw

Donkergroen wordt als trendkleur in het interieur steeds populairder. De diepe tint groen oogt luxueus en brengt sfeer en rust in huis. Ga voor chique en combineer deze krachtige groene kleur met goud, koper of blauw. Wanneer je wat meer contrast wilt kun je deze kleur combineren met lichte kleuren als beige en lichtgrijs.donkergroen interieur Foto: KarweiBlauw is een mysterieuze kleur die warm aan kan voelen, ook al zou je dit misschien niet verwachten. Donkerblauwe kleuren als koningsblauw, marineblauw of jeansblauw kunnen ontzettend mooi zijn op een wand, in accessoires of gekleurde meubels.Donkerblauw interieur trend Foto: Front+Main.

Groen in huis

Ook dit najaar blijft de 'mini jungle' een grote trend. Planten zijn fantastisch te combineren met warme tinten. Ben je niet zo goed met planten? Ook vetplanten en cactussen zie je dit najaar erg veel. Vetplanten hebben iets minder onderhoud nodig.
Vooral ’s winters heb ik behoefte aan ‘groen’ in huis. ‘S zomers kijk ik vanuit mijn kamer naar een prachtige, weelderig bloeiende tuin maar als die ’s winters in de slaapstand gaat, moet ik het hebben van de planten binnenshuis. - Anita Home
planten in huis trend winter
Dit is echt wel mijn favoriete wintertrend omdat dit makkelijk en zonder enorme kosten te realiseren is. Zet de planten in een groep bij elkaar, op verschillende hoogtes en mix grote en kleine exemplaren. Allerlei soorten vetplanten en cactussen zijn enorm ‘in’ en hebben als groot voordeel dat ze niet veel verzorging nodig hebben. - Anita Home
Interieur is iets zeer persoonlijks . Het is namelijk direct verbonden aan jouw eigen stijl. Wees creatief met deze tips en maak er iets moois van. Na deze tips ben je er helemaal klaar voor om jouw interieur winterklaar te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *