Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Maak je interieur winterklaar: slaapkamer

16 november 2017 door

Maak je interieur winterklaar: slaapkamer Coverfoto: FreedomDe avonden beginnen vroeger en in de ochtend kom je moeizamer op gang, tijd om je slaapkamer interieur winterklaar te maken!  In samenwerking met 3 interieurbloggers: Sifra van Genderen (Siefs Home), Anita van Delft (Anitahome) en Angelique Plakmeijer (Lieks Home) geven wij je de ultieme tips.
''Als ik denk aan een winterse slaapkamer dan denk ik aan een hoop zachte kussens, heerlijk warme dekens op bed, warme sfeerverlichting, gezellige kaarsjes en last but not least: een schapenvacht op de vloer voor lekkere warme voetjes!'' - Siefs Home

Winterdekbed

Om te beginnen zijn dekbedden een belangrijk en opvallend deel van de slaaplamer. Haal je extra dikke dekbed tevoorschijn en voorzie deze van een dekbedovertrek die gemaakt is van flanel of van extra dik katoen. Deze materialen houden de warmte goed vast en zorgen ervoor dat je het zeker niet koud zult hebben.
STYLINGTIP - Heb je een rustige en neutrale slaapkamer stijl? Met je dekbedovertrek kun je het bed extra laten opvallen door een leuk printje of een opvallende kleur. Heb je juist een drukke slaapkamer? Zorg dan dat het dekbedovertrek rust uitstraalt met een neutrale kleur.
Foto: Murals Wallpaper

Plaids of dekentjes

Soms is zelfs een dik winterdekbed nog niet warm genoeg. Een extra plaid of dekentje zorgt niet alleen voor extra warmte maar is ook nog eens een aanwinst voor het interieur van je slaapkamer. Wanneer je het helemaal perfect wilt doen, stem je het materiaal en de kleur van het plaid af op de stijl van jouw interieur zodat het echt een geheel wordt.
''Omdat ik graag met het raam open slaap, kan ik het zelfs onder een donzen dekbed soms nog koud hebben dus ik heb altijd een paar extra plaids op bed liggen''. Behalve warm ook decoratief!'' - Anitahome
Op welke manieren kun je een plaid toevoegen aan het interieur in de slaapkamer?
  • Leg het plaid strak over het voeteneinde in de breedte van het bed.
  • Drapeer het plaid losjes over het uiteinde van het bed.
  • Leg het plaid over één hoek van het bed in plaats van over het uiteinde in zijn geheel
  • Voeg een (nep)dierenvachtje toe voor een extra winters effect.
  • Drapeer een plaid over een stoel heen in de slaapkamer
Plaids en dekentjes voor extra warmteFoto: Links - Anitahome, Rechts - OhEightOhNine

Kussens

Nu het steeds eerder donker wordt buiten, gaan we vaker vroeg naar bed. Het is dan heerlijk om weg te zinken in een zee van kussens, daarbij staan kussens ook nog eens super knus! Kies kussens die perfect passen bij de dekbedovertrek of de sprei. Met de juiste combinatie kussentjes maak je het geheel nog even wat mooier.
STYLINGTIP - Voor het warme en knusse effect combineer je verschillende materialen kussens: match bijvoorbeeld wollen kussens met katoenen, fluwelen of zijden kussens. Ook verschillende maten geven een warm en knus effect.
Foto: OhEightOhNine

Een Foto op Canvas in je interieur?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts.nl of Klik hier voor de top 5

Vloerkleed of vachtje

Zeker wanneer je net uit bed stapt is het een vervelend gevoel om op een koude vloer te stappen. Leg daarom op de vloer van de slaapkamer een lekker zacht, warm vloerkleed of vachtje. Dit staat niet alleen sfeervol, maar maakt het opstaan 's ochtends ook nog eens wat minder zwaar.
''Hoewel een houten vloer niet echt koud aanvoelt heb ik toch graag een kleedje voor het bed en ’s winters leg ik er zelfs nog een extra geitenvel overheen. En natuurlijk lekker warme pantoffels want ik heb een hekel aan koude voeten!'' - Anitahome
Vloerkleden of vachtjes in de slaapkamer Foto: Links - Anitahome, Rechts - West Elm

Breng het groen naar binnen

Er wordt vaak gezegd dat het slapen met de ramen open in de zomer zo heerlijk is omdat dan alle frisse lucht naar binnen komt en je de planten en bloemen zo goed kunt ruiken. Dit kunnen we natuurlijk ook in de wintermaanden creëren door het groen naar binnen te halen!
''Planten zijn helemaal hip en geven een gezellige sfeer. Door wat planten en leuke potten op de slaapkamer te zetten heb je gezellige plek om de winterdagen door te brengen.'' - Lieks Home
slaapkamer siefs home

Sfeerverlichting

Niets maakt zoveel sfeer in het najaar als kaarsen en lichtjes. Verspreid de kaarsen over je hele kamer of maak een plekje met heel veel kaarsjes. Vind je alleen een paar kaarsjes saai? Je kunt ook een lichtsnoer boven je bed ophangen of een lichtsnoer in een grote glazen pot doen, creatief en sfeervol!
''De meeste van ons gaan nu eerder naar bed met deze donkere dagen. Het is belangrijk dat de slaapkamer gezellig is. Zorg op de slaapkamer voor warme verlichting.'' - Lieks Home
Sfeerverlichting in slaapkamer winter Foto: Links - OFL, Rechts - PinterestNatuurlijk zijn nog veel meer accessoires die helpen om jouw slaapkamer interieur winterklaar te maken. Benieuwd naar de tips van Sifra? Op haar blog verteld Sifra wat haar specifieke musthaves zijn voor dit najaarMet deze tips kun je alvast aan de slag om jouw slaapkamer interieur winterklaar te maken! Volgende week lees je de tips over hoe je jouw badkamer interieur winterklaar maakt. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *