Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Alles over een foto op larikshout

12 oktober 2017 door

Alles over een foto op larikshout Houten wanddecoraties in het interieur zijn tegewoordig een echte interieurtrend. Een foto op larikshout is zo'n wanddecoratie die in ieder interieur past en het geeft je interieur daarnaast ook nog een persoonlijk tintje. Ben je op zoek naar een natuurlijke en persoonlijke wanddecoratie die binnen én buiten opgehangen kan worden? Dan is een foto op larikshout misschien wel wat voor jou! We leggen je hier uit wat een foto op larikshout precies is en waar je het kan bestellen...

Wat is een Foto op Larikshout?

Larikshout is een houtsoort met een prachtige houtstructuur. De structuur is echter wel minder sterk aanwezig dan bij vurenhout, maar komt wel prachtig tot zijn recht als er een foto op wordt geprint. De ringen in het hout zijn namelijk subtiel zichtbaar en geven de foto meer dynamiek. Larikshout is van zichzelf erg glad en dat komt de kleur van de print ten goede. Er treedt namelijk minder verkleuring op waardoor de foto realistischer is afgebeeld. Een Foto op Larikshout is donkerder van kleur dan een Foto op Vurenhout. Daardoor is de print op hout iets donkerder van kleur dan je originele foto. Wil je dit niet? Laat dan je foto op hout behandelen met whitewash.foto op larikshout zwart witEigenschappen foto op larikshout:
  • Zeer gladde structuur en daardoor zeer geschikt voor detail foto’s
  • Houtstructuur subtiel zichtbaar
  • Vrijwel geen noesten
  • Zwaar en robuust met donkere kleur
  • Ook beschikbaar in een whitewash behandeling

Je eigen Foto op Hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpHout.nl of Klik hier voor de top 5

Foto op Larikshout Whitewash

Een alternatief van onbewerkt larikshout is larikshout whitewash. Het toepassing van de whitewash behandeling bij larikshout wordt niet aangeraden door de hoeveelheid noesten, want die zitten in deze houtsoort minder dan bij vurenhout. Whitewash wordt aangeraden bij larikshout omdat de houtsoort donkerder is
TIP - Een houtsoort die donkerder van kleur is, zorgt voor een fotoafdruk die de orginele kleuren minder goed benadert. Dit komt doordat de printers geen witte inkt hebben. Het wit wordt altijd uit de ondergrond van het te beprinten materiaal gehaald. Daarom is papier, canvas en zeil dat uit een printer komt altijd wit van kleur.
Wanneer het hout is bewerkt met een dunne laag whitewash komen kleuren niet alleen beter tot hun recht, ook worden noesten nog iets minder zichtbaar waardoor deze minder storend kunnen zijn.

Foto op Larikshout buiten ophangen?

Wat is er nou leuker dan je tuin aan te kleden met een mooie foto op hout? Een foto op Larikshout is door de zware kwaliteit geschikt voor buiten.
TIP - Een foto op larikshout is geschikt voor buiten!
Hout blijft echter een gevoelige ondergrond, dus we adviseren je wel de houtprint onder een afdakje te hangen zodat deze niet vol in de zon hangt en enigszins is afgeschermd van regen. Plaats je je foto buiten niet onder een afdakje? Dan zal je houtplaat meer gaan 'werken' omdat hout een natuurproduct is. Je foto gaat dan kromtrekken, uitzetten of krimpen. Dat zou zonde zijn!

Foto op Larikshout bestellen

Een foto op larikshout bestellen kan heel gemakkelijk op photogifts.nl. Photogifts is volgens ons de beste koop volgens de Nationale Foto op Hout test. Bij Photogifts kun je naast een gewone foto op larikshout kiezen voor de whitewash variant.Op zoek naar een foto op larikshout aanbieding? Bekijk onze foto op hout top 5 voor de huidige kortingscodes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *