Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Alles over een foto op vurenhout

8 oktober 2017 door

Alles over een foto op vurenhout Houten accessoires in het interieur zijn tegewoordig een echte interieurtrend, een foto op vurenhout kan dan natuurlijk ook niet ontbreken! Een foto op vurenhout past in ieder interieur, maar is met name geschikt voor het interieur dat warmte maar toch een rustieke sfeer uitstraalt.

Wat is een foto op vurenhout?

Vurenhout is een hele bijzondere houtsoort om je foto op af te drukken. Vurenhout staat bekend om haar karakteristieke nerven en noesten. Doordat wit niet geprint wordt, komt de warme, gelige kleur van het vurenhout duidelijk naar voren op de witte en lichte delen van de foto. Hierdoor krijgt je foto een natuurlijke uitstraling die dus past in elk interieur...Foto op vurenhout, whitewash, afdrukkenEigenschappen van een foto op vurenhout:
 • Je kunt kiezen uit zowel verticale als horizontale planken
 • Naden en kieren tussen de planken zijn zichtbaar
 • Kenmerkende vlamtekening
 • Veelal glad opppervlak
 • Een mooi en rustiek natuurproduct
 • Nerven en noesten zijn zichtbaar (wanneer je niet voor de whitewash-optie kiest)
 • De kleur van je foto wordt donkerder op het hout
 • Hout blijft werken waardoor op termijn reliëf in de lijnen zichtbaar is.

Je eigen Foto op Hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpHout.nl of Klik hier voor de top 5

Foto op Vurenhout Whitewash

Wanneer je wilt dat je kleuren extra helder uitkomen, kun je kiezen voor vurenhout met een whitewash behandeling. De whitewash behandeling verminderd de zichtbaarheid van houtkorrels, het verbergt de houtkleur en zorgt voor heldere kleuren. Bij een fotoafdruk zonder whitewash zul je de noesten en de houtstructuur goed zien, maar wanneer je kiest voor een whitewash behandeling zal dit minder opvallen. Wij raden je daarom ook aan dat wanneer je een foto met gezichten wilt laten afdrukken, dat je kiest voor de whitewash behandeling.Eigenschappen van een foto op vurenhout met whitewash behandeling:
 • Ideaal voor foto's met gezichten
 • Kleurecht zonder gele houtachtergrond
 • Noesten en nerven zijn minder goed zichtbaar

Verschil tussen vurenhout en steigerhout

Benieuwd naar wat het verschil is van een foto afdruk op vurenhout en op steigerhout? Je ziet het in deze video. Je ziet dan ook meteen wat het effect is van een foto afdruk op vurenhout.

Een foto op vurenhout voor buiten

Een foto op vurenhout is helaas niet geschikt voor buiten. Wanneer je hem buiten hangt zal je foto krom en scheeftrekken, dat zou zonde zijn.

Foto op vurenhout bestellen

Een foto op vurenhout (met of zonder whitewash) kun je bij verschillende soorten aanbieders bestellen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet: Op zoek naar een foto op vurenhout aanbieding? Bekijk onze foto op hout top 5 voor de huidige kortingscodes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *