Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Een goede elftalfoto maken doe je zo!

4 januari 2018 door

Een goede elftalfoto maken doe je zo! Coverfoto: KNHB.Bij een elftal hoort natuurlijk altijd een traditionele elftalfoto. Maar hoe zorg je er voor dat iedereen goed op de foto staat? Het maken van een elftalfoto is een heel precies werkje. Waar moet iedereen staan? Waar moet je op letten en wat kan vooral niet? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid bent op het maken van een elftalfoto!

1. Voorbereiding

Zorg dat je van te voren de juiste voorbereidingen hebt getroffen zodat het moment van de foto zo soepel mogelijk verloopt.
  • Kies de perfecte dag: Zorg ten eerste dat je de foto op een licht bewolkte dag neemt. Hierdoor heb je iedereen op een egale belichting en heb je geen last van de zon.
  • Begin vroeg met het klaarzetten: Begin vroeg in de ochtend met alles klaarzetten. Wanneer het team komt, kun je de spelers meteen op de juiste plekken zetten en hoef je ze niet te laten wachten.
  • Zet je toestel op een vast punt: Zet het fototoestel op statief. Op deze manier staat hij op een vast punt en kun je makkelijker bijstellen indien nodig.

2. Bepaal de opstelling

De opstelling van het team is erg belangrijk. De eerste tips is om de langste spelers achteraan te plaatsen en de kleinere spelers vooraan. Daarna deel je het team op in ongelijke rijen, waarbij de langste rij vooraan staat. Op deze manier komen banken en krukken niet in beeld.Voorbeeld bij 33 man:Elftalfoto opstellingBij verschillende sporten horen ook verschillende opstellingen. Bij hockey komt vaak de volgende opstelling voor, waarbij de staffleden (paars) aan de zijkant staan en de keepers (geel) aan de zijkanten van het team.Elftalfoto HockeyBij voetbal staan de keepers meestal centraal. Natuurlijk ligt het aan het aantal spelers en staffleden hoe de opstelling er uit zal komen te zien en wie welke plekken inneemt.Elftalfoto VoetbalBij onderstaande opstelling zitten de keepers bijvoorbeeld weer op de voorste rij.Elftalfoto FC Den BoschFoto: FC Den BoschHoud er ook rekening mee dat er spelers of staffleden last minute afvallen of erbij komen. Maak daarom voor de zekerheid ook een opstelling voor 1 man meer of minder.

3. Kies de juiste achtergrond

Wanneer je aankomt op de locatie, zoek dan direct de juiste achtergrond. De achtergrond is namelijk heel belangrijk voor de foto. Let op het kleurgebruik in combinatie met de belijning en bijvoorbeeld de plaatsing van reclameborden. Wanneer je de achtergrond diagonaal vastlegt, is dit minder storend op de foto en geeft het een beter beeld van de locatie of de tribune. Ook is een vage achtergrond minder afleidend. Hoe dichter je het team op de achtergrond zet, hoe scherper deze wordt. Zet daarom het team niet te dicht op de achtergrond voor een vervaagde achtergrond.ElftalfotoFoto: Heracles

4. Eventuele accessoires

De elftalfoto kan er al snel rommelig uit gaan zien wanneer er te veel accessoires gebruikt worden of wanneer iedereen verschillende accessoires draagt. Bepaal samen met het team van te voren dat de staffleden dezelfde outfit dragen, de spelers en de keepers. Maak de keuze tussen lange mouwen of korte mouwen, wel of geen scheenbeschermers, wel of geen hockeysticks, wel of geen ballen, prijzen, tassen of bidonkistjes. Zorg er in ieder geval voor dat niemand sieraden, sporttape of sokophouders draagt.ElftalfotoFoto: PSV

5. Houd contact met het team

Het team staat tijdens het maken van de foto's soms lang te wachten. Het is daarom aan te raden om tegen het team te blijven praten. Zeker wanneer je de foto maakt. Het is belangrijk dat iedereen alert in de lens kijkt. Hou daarom direct oogcontact met het team en laat weten wanneer je de foto maakt, 'Oké.. ik maak één.. twee.. drie.. vier... vijf foto's van jullie!' Op deze manier hou je de focus van het team op de camera en gaan ze niet om zich heen kijken of staren.

Je elftalfoto op Plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

6. Verschillende posities

Neem een ladder mee en schiet ook een aantal foto's van boven af. Dit zorgt voor een leuk effect en zal voor een minder 'stijf' effect zorgen. Neem de foto vanaf verschillende hoogtes zodat je later de mooiste kunt kiezen.ElftalfotoFoto: PSVSucces met het maken van de elftalfoto's!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *