Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Nienke van Denderen Fotografie

7 november 2017 door

Fotograaf in the Picture: Nienke van Denderen Fotografie Coverfoto door Lotte Bosschieter Fotografie.Modische, sfeervolle en frisse beelden maken. Dat is iets waar Nienke maar geen genoeg van kan krijgen. Beelden kunnen je diep raken en brengen je terug naar een intens moment van geluk. Dag in, dag uit bezig zijn met dit vak is voor Nienke het allermooiste wat er is. We hebben 10 vragen aan Nienke gesteld over haar werk en haar ervaringen, benieuwd? Lees het hier...

Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik werk nu zo'n 6 jaar als fotograaf waarvan de laatste 4 fulltime. Op een gegeven moment liep het zo goed dat ik fulltime kon gaan werken. Daar ben ik heel blij mee.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Eigenlijk heb ik nooit echt de intentie gehad om fotograaf te worden. Ik ben namelijk begonnen als modeblogger. Door m'n blog kwam ik in contact met bladen, die vroegen mij om voor hen te komen fotograferen. En weer hierdoor kreeg ik uit mijn omgeving ook steeds meer de vraag om te komen fotograferen. Al vrij snel fotografeerde ik mijn eerste bruiloft en daarna volgden er snel meer.Nienke van Denderen bruidsfotografie

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Frisse heldere beelden met een sterk editorial gevoel. Voornamelijk fotografeer ik bruiloften, ook veel in het buitenland. Zo ben ik afgelopen jaar naar onder andere Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en Afrika geweest. In de foto's die ik maak op bruiloften zitten veel gevoel. Zo kan je precies zien en voelen hoe het moment was. Naast bruiloften fotografeer ik voor modemerken. Ik werk dan samen met modellen. Verder fotografeer ik voor verschillende tijdschriften, hier maak ik lifestyle foto's voor.Nienke van Denderen Bruidsfotografie

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik laat me door veel verschillende dingen inspireren. Voor een shoot kijk ik van te voren op Pinterest. Hier vind ik altijd leuke ideeën waar ik weer mijn eigen draai aan geef. Voor de rest raak ik erg geïnspireerd door het dagelijkse leven. Als ik bijvoorbeeld over straat loop kom ik veel tegen, maar ook als ik films of series aan het kijken ben.Bruiloft fotograaf bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik heb inmiddels veel meegemaakt en weet goed wat ik doe. In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat het super belangrijk is dat je iemand van te voren goed leert kennen. Ik geloof er in dat je op deze manier namelijk iemand beter kunt fotograferen. Ik kan mensen goed aansturen zodat ze charmant op de foto staan en dat is iets wat mensen erg prettig vinden.

Je eigen foto op glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpGlas.nl of Klik hier voor de top 5

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Ik heb niet echt een 'lievelingsshoot'. Wel heb ik favoriete beelden die me herinneren aan persoonlijke, bijzondere momenten die ik heb meegemaakt. Zo fotografeerde ik bijvoorbeeld in September 2017 een stelletje bovenop een prachtie berg bij het Lake Como meer in Italië. Alles was zo mooi en klopte precies. Dit was voor mij echt een droom die uitkwam, op zo'n epische locatie zo'n shoot doen. Ik ervaarde een intens geluksgevoel op dat moment. Hierdoor hebben deze foto's extra waarde voor mij.Bruidsfotografie Italië Nienke van Denderen

Wat vind je zelf jouw mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Afgelopen juni heb ik in Zimbabwe een bruiloft mogen fotograferen, heel bijzonder. Het stelletje dat ik fotografeerde was lekker spontaan en je kon gewoon zien dat ze in elkaar hun thuis gevonden hadden. De shoot verliep heel relaxed en ze waren echt aan het genieten van het moment. Ik heb toen een foto gemaakt waarop ze helemaal in een deuk liggen. Echt een geweldige foto vind ik dat. Je kunt zien dat ze intens gelukkig zijn. Het bruidspaar reageerde op alle foto's ontzettend positief. De foto die ik net omschreef was ook een favoriete foto van hen.Bruidsfotografie Zimbabwe Nienke van Denderen

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik ben zelf echt een fine art liefhebber. Dat vind ik het allermooiste wat er is, dit raad ik mijn klanten ook altijd aan. Het mooie eraan vind ik de structuur van het papier. Hierdoor komt doe foto heel mooi uit. Je wordt niet afgeleid door de glans maar kan de foto goed zien zoals hij echt is, dat is heel fijn en rustig om naar te kijken.Bruiloft fotograaf bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik ben zelf heel minimalistisch ingesteld. Aan mijn huis kan je ook goed zien dat er een minimalist woont. Alles is wit en rustig. Ik heb een paar foto's aan de muur hangen waar ik samen met mijn man op sta. Verder hangen er mooie lijsten met toffe natuurfoto's en grafische printen.Bruiloft fotograaf bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht

Je maakt bruiloften en fotoshoots mee in landen over de hele wereld, heb je hierdoor ook een land mogen ontdekken die sindsdien écht je hart veroverd heeft?

Italië heeft echt mijn hart gewonnen. Ik was er al vaker geweest, maar nadat ik hier bruiloften had gefotografeerd, was ik helemaal om. Ik heb hier enorm genoten van de prachtige plekken, het fantastische eten en het heerlijke weer. Ook ben ik laatst naar Mallorca gegaan voor een bruiloft. Wat een prachtig eiland is dat! Dat heeft me enorm verrast. Je hebt hier prachtige velden met fruitbomen, mooie gebergtes waar je doorheen kunt rijden en ontzettend gezellige kustplaatsjes. Eigenlijk heb je alles daar! Heel leuk vind ik het dat ik door mijn werk ben gaan houden van bepaalde landen. Binnenkort vlieg ik voor een bruiloft naar Zuid-Afrika, hier kijk ik ook echt al lang naar uit omdat ik hier zoveel goede verhalen over hoor.Meer weten over Nienke, of wil je dat Nienke ook jullie bruiloft fotografeert? Neem een kijkje op haar website: www.nienkevandenderenfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *