Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Panorama canvas – de beste aanbieders

Logo CanvasComapny

Logo Fotogeschenk

Logo Fotogeschenk

Wat is een panorama canvas?

Volgens definitie in het woordenboek staat panorama voor “wijds uitzicht naar alle kanten” en panoramafotografie voor “..het maken van foto`s die veel in de breedte laten zien”. Als we dit vertalen naar een panorama foto op canvas, dan is dit eigenlijk een normale canvasfoto, maar dan in uitgerekt formaat. Een normale canvasfoto heeft de verhouding van een foto, bijvoorbeeld 2:3 (60×90 cm) of 3:4 (75×100 xm). Bij een panorama canvas ligt de verhouding veel hoger. De kleinste verhouding begint bij 1:3 (120×40 cm), maar ze zijn ook veel groter namelijk 1:5 (150×30 cm). De verhouding die u kiest is afhankelijk van de foto die u heeft gemaakt. De grootte en afmeting van een panorama foto bepaalt u zelf (of de camera waarmee de foto is gemaakt). Alle aanbieders bieden een eigen tool aan waarmee foto’s in de juiste verhouding uitgesneden kunnen worden.

Wat zijn de meest voorkomende afmetingen?

De afmetingen voor een panorama canvas zijn erg verschillend. De meeste voorkomende verhoudingen die bij de aanbieders gevonden worden, zijn 1:3 en 1:2. De meeste vorokomende formaten die hierbij horen zijn 150×50 cm en 120×60 cm. Het is voor een panorama canvas ook aan te raden om dergelijke formaten te kiezen, omdat de foto dan het beste tot zijn recht komt.

Een leuke manier om een panorama foto op te splitsen is door er een 2- of 3-luik van te maken. De foto wordt dan in twee of drie canvassen opgedeeld waardoor er een veel speelser effect ontstaat. Big Freddy heeft hiervoor goede mogelijkheden.

Panorama canvas

Wat is de prijs van een panorama canvas?

De prijs van een panorama foto op canvas verschilt per aanbieder. Waar vooral op gelet moet worden is of de prijs inclusief of exclusief verzendkosten is. Bij Big Freddy en Fotogeschenk worden er los verzendkosten gerekend. Dit zijn overigens prijzen per bestelling. Bij Canvas Company zitten de verzendkosten bij de prijs in. Bij Big Freddy zijn de canvassen verzekerd tijdens verzending. Mocht er dus iets mis zijn met de canvas, dan wordt deze kostenloos vervangen. Staar u niet blind op de prijs. Een hogere prijs staat voor betere kwaliteit, goede klantenservice, en snellere levering.

Logo CanvasComapny

Logo Fotogeschenk

Logo Fotogeschenk